Östermalm har fått sin första mashup-bar: ”Samlat det vi tycker om”

På Nybrogatan 16 på Östermalm ligger den sociala cocktailbaren Tilt, som på flera sätt sticker ut bland övriga barer i stadsdelen. Bakom det avslappnade konceptet står Nobis, med bröderna Gustavo och Filippo Catenacci i spetsen.
– Här har vi samlat det vi tycker bäst om och det vi har saknat på Östermalm, säger Gustavo.

Östermalm har äntligen fått sin första mashup av cocktailbar och aktiviteter under namnet Tilt, som drivs av Nobis. Konceptet är välbeprövat i flera andra stadsdelar runt om i Stockholm och förknippas kanske främst med Södermalm. Ansiktet utåt för satsningen är Gustavo Catenacci, tillsammans med brorsan Filippo.

– Inspirationen till Tilt kommer från mig och min bror, som varit runt om i världen och Stockholm och samlat det vi tycker bäst om och det vi har saknat på Östermalm, säger Gustavo.

Han beskriver konceptet som en avslappnad bar med trevligt häng, goda drinkar, skön musik, streetfood och aktivering i form av olika spel. Bröderna hoppas på att kunna attrahera alla från 25 år och uppåt till Tilt, men gissar på att målgruppen kommer att landa runt 25–35 år.

Varför har det dröjt till nu innan Östermalm fick den här typen av ställe, tror ni?
– Flera har kanske tänkt tanken att starta något liknande, men det är ingen som har gjort det. Jag har själv saknat en bar som är mer avslappnad på Östermalm, men som också kan erbjuda bra musik och lite aktivering samtidigt.

Tilt öppnade i april och har, precis som alla andra restauranger och barer, behövt anpassa sig till rådande omständigheter och restriktioner – med allt vad det innebär.
– Det har varit svårt att avgöra när man ska våga öppna. Det är svårt att öppna i en pandemi oavsett hur eller när man gör det, men vi har alla lärt oss att leva med den nu.

I lokalen har man satsat på att skapa en vardagsrumskänsla där alla ska kunna känna sig som hemma. Kompisgäng ska kunna hänga vid biljardborden, kasta dart, utmana varandra i shuffleboard eller slå sig ner i en lädersoffa med ett sällskapsspel. Tilt håller öppet onsdag till lördag.