"Okie Doughkie ska bli bäst i Sverige på pizza"

Mitt under pandemin startade Stavros sin pizzarestaurang, och det säger sig självt att det inte gav de bästa förutsättningarna. Men den grekiska pizzakrögaren har en tydlig framtidsvision, Okie Doughkie ska bli bäst. Nu har det gått ett år, och resan har bara börjat, det menar grundaren själv som efter många år på den internationella krogscenen tog steget till att göra något eget.
– Om inte nu, när?, säger Stavros Arampatzidis, grundare av Okie Doughkie.

Visionen är simpel, men inte utan höga krav. Att göra landets godaste pizzor är att sätta ett högt mål, men ska man någonstans måste man våga tänka tanken. Ingenting är omöjligt, och med lite passion, stort engagemang och en förkärlek för goda, kvalitativa råvaror finns det ingenting som säger att Okie Doughkie inte skulle kunna vara på svenskarnas läppar inom en snar framtid.

I dagsläget huserar Okie Doughkie med en restaurang på 45 kvadratmeter på Tyresö strax utanför Stockholm, men det är bara början. Stavros har större planer. Tanken är att utöka, och växa med fler restauranger runt om i landet, och bli en självklar, etablerad pizzakrog som alla svenskar vänder sig till.

– Jag har stora visioner och vill tro att mitt koncept, som bygger på att skapa en genuin smakupplevelse och härlig atmsofär som ger den där italienska känslan man vill åt, kan bli ett självklart val när svenskarna ska gå ut och äta. Okie Doughkies resa har bara börjat, vi ska etablera oss runt om i hela landet!

Framgångsreceptet, menar Stavros, ligger i högkvalitativa råvaror som ger en genuin smakupplevelse, och är noggrant framtagna.

– Pizza, och mat generellt, ska inte vara dåligt för dig vad det än är. Ingredienserna ska vara de bästa som går att få tag i, säger Stavros.

Goda råvaror som går att komponera ihop till din egen pizza. Konceptet på Okie Doughkie går ut på att du får välja deg, sås och topping själv. I dagsläget finns exempelvis Stavros egen surdeg samt glutenfria deg, pomodoro, carbonara och barbeque-sås. Välj bland en rad olika toppings, veganska och vegetariska såväl som kött och fisk.

På Okie Doughkie används endast de finaste råvarorna. Fior di latte från Neapel – den bästa som går att få – precis som mjölet till pizzadegen. Portabellosvamp, chèvre från Frankrike och Guanciale – en lufttorkad italiensk skinka är några exempel på de högkvalitativa råvaror som finns.

– Råvarorna är extremt viktigt för mig, det är en stor del av konceptet, berättar Stavros.

På Okie Doughkie fokuserar man bara på en sak, att ge sina gäster en genuin upplevelse av äkta smaker, på tallriken och i glasen. Miljön eller personalen ska inte ta fokus från det som är viktigt, maten.

– De flesta pizzerior kompromissar med ingredienserna. Man väljer snabba vägar och billiga råvaror framför genuina smaker. Jag vill tro att man hellre betalar lite mer, för en riktigt god och vällagad pizza, avlustar Stavros.