Foto: Benoît Derrier Foto: Benoît Derrier

80 Feet Under: An artistic immersion in Stockholm's nuclear reactor

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

2 timmar, 4 konstnärliga experiment, 25 meter under marken. Franska institutet i Sverige bjuder in till en unik och tidlös upplevelse på en av Stockholms mest mystiska platser.

I hjärtat av Sveriges första kärnreaktor kan du känna ljudet av gongar, upptäcka en hypnotisk skulptur av ljus och ljud och bevittna skapandet av en gigantisk målning. Den 25 november 2023 bjuder Franska institutet i Sverige in till en upplevelse med fokus på digital konst i Reaktorhallen 1 "R1", Sveriges första kärnreaktor som ligger 25 meter under jord i hjärtat av Stockholm, på Kungliga Tekniska Högskolans (KTH) campus.

Lämna den yttre världen bakom dig för att under två timmar uppleva fyra konstnärliga experiment av begåvade franska och svenska konstnärer:

  • En meditationsupplevelse ackompanjerad av gongar och kristallskålar, ledd av den svenska ljudkonstnären Månica Pettersson.
  • Un│fold, en multidimensionell ljus- och ljudskulptur där vetenskap och konst möts, av det fransk-svenska kollektivet re│thread. 
  • En unik föreställning där digital konst, måleri och musik sammanflätas till en improviserad och utvecklande målning, av franska konstnärerna JA Dupont och Jules Guissart i samarbete med Platoon DJ. 
  • En introduktion till den samtida litauiska konstnären Emilija Škarnulytés verk (vinnare av 2019 års konstpris Future Generation), i samarbete med Litauiska kulturinstitutet.

Obs: begränsat antal biljetter. Är du under 26 år? Vill du bjuda in vänner? Ta en titt på våra specialpriser… Åldersgräns: 11 år

Information
  • Datum
    25 nov.
Plats
Reaktorhallen 1, Drottning Kristinas väg 51, 114 28 Stockholm
Biljetter
Pris
Vuxen: 210 SEK / Ung under 26: 150 SEK / Grupprabatt: 180–100 SEK
Facebook-event