Pressbild. Pressbild.

800 Grader flyttar in i köket på Riche Fenix

Med ambitionen att uppmärksamma lokala guldkorn och spännande aktörer bjuder Riche Fenix in utvalda krogar att gästspela i deras kök. Först ut att flytta in för en kväll är Oskar Montano och pizzerian 800 grader.

Den 18 april bjuder Oskar Montano, tillsammans med kökschef William Carlström, på en italiensk meny som är inspirerad av streetfood-kulturen i Rom.

– 800 Grader är helt klart en favorit för mig när det kommer till pizza i Stockholm, så det känns väldigt kul att få bjuda in dem till vår lilla boning på Götgatsbacken för en kväll, säger William Carlström, kökschef på Riche Fenix.

Den fullständiga menyn är än så länge hemlig, men några smakprov för att locka gästerna är bland annat friterad pizza margherita med stracciatella, focaccia och en bakad pizza med porcetta. Vinerna för kvällen tillhandahålls av Vin Voyou, som jobbar med småskaliga producenter i främst Frankrike och Italien.

– Det ska bli grymt kul att samarbeta med William, och chansen att visa upp en större meny än vad som får plats i köket på vår pizzeria. Det blir en helkväll med rustik Rom-inspirerad mat som äts bäst med händerna. Se till att komma jäkligt hungrig, säger Oskar Montano från 800 grader.

Information
Visa på karta
  • Datum
    18 apr. 2023