Affordable luxury i nya Awesome Rags-butiken

Awesome Rags har med sina butiker lyckats överträffa de högt ställda förväntningarna på stans multibrandbutiker och blivit ett slående begrepp i genren. Den första butiken öppnade i PUB-huset för bara några år sedan och för någon vecka sedan öppnade den sjunde butiken och samtidigt en webbshop. Den massiva splitternya butiken har öppnat på Hamngatan mitt emot NK. Och mottagandet har varit slående från både kund- och varumärkessidan.

Ulrika Fohgelberg på Awesome Rags tror att konceptets framgång beror på en kombination av starka varumärken, ett brett utbud och den motiverade och strakt serviceinriktade personalen.

Att säga att butiken är stor är en underdrift. Här står hela 1 850 kvadratmeter till ditt förfogande. Butiksytan är fördelad på två våningsplan - en dröm för alla medvetna stockholmare, som får en ansenlig multibrandbutik som gjord för att gå bärsärk i. Den nya butiken har som ambition att med tiden kunna stå till tjänst med alltifrån high-fashionkläder och accessoarer till möbler och litteratur i framkant. Och som vanligt jobbar butiken tätt med sina leverantörer och många av märkena får sin egen shop-in-shop-yta med logotyp och skräddarsydd inredning.

- Vi vill skapa en ny shoppingdestination i Stockholm som ska vara förstahandsvalet i innerstan. Vårt motto är att uppnå vad vi kallar "affordable luxury" genom mixen av varumärken under ett och samma tak. Och vi har möjligheten att jobba med mindre designers som får visa upp större delar av sina kollektioner i sin shoppar tillsammans med mer etablerade märken, detta gör oss unika, säger Ulrika Fohgelberg.

För mer information och bilder på den nya butiken: Awesome Rags Hamngatan

För mer information och bilder butikerna i Stockholm: Awesome Rags Hamngatan, Awesome Rags Nacka Forum, Awesome Rags PUB, Awesome Rags Sturegallerian, Awesome Rags Västermalmsgallerian.