Den 27 oktober till 1 november är det dags för den årliga skaldjursfesten på Kommendören, då Östermalmskrogen tar en amerikansk skepnad och blir Seafood Shack. Med hummern i fokus hyllar man den amerikanska östkustens skaldjurskultur och serverar allt från lobster rolls till krabbkakor.
Inspirationen till Seafood Shack, som blivit ett återkommande inslag på Kommendören, kommer från skaldjursbarerna längs USA:s kust. Detta år fokuserar man lite extra på hummer, som serveras i flera olika former. På menyn hittas bland annat lobster roll med husets hot sauce, lobster spaghetti med kaviar, crab cakes, popcorn shrimp och ostron Rockefeller. Till maten serveras både Budweiser och färgstarka cocktails.
– Seafood Shack har blivit en av årets höjdpunkter här på Kommendören. Det är en vecka då hela restaurangen fylls av liv, generösa rätter och den där sköna känslan av att allt handlar om god mat och glada människor, säger Richard Ryhede Säfvenberg, restaurangchef på Kommendören.