Den 26-27 september gästas Vassa Eggen av den framstående San Francisco-kocken Bruce Hill. Då blir det "California Cooking" med inspiration från Kaliforniens mångkulturella matscen.
Exakt vad menyn kommer att innehålla är hemligt, men det utlovas mycket skaldjur, grillat och grönt baserat på svenska råvaror.
- Jag har varit förtrollad av det svenska folkets mat och kultur ända sedan mitt första besök här år 2000. Jag är också ett stort fan av Vassa Eggen vars meny jag har ätit igenom flera gånger. Det är lite rock n roll-feeling där, precis i min stil, säger Bruce Hill.
- Om man vill känna atmosfären och smaka på det kaliforniska köket i världsklass ska man inte missa detta, säger Christian Olsson på Vassa Eggen.
Under gäststspelet serveras två olika menyer; en ”long menu” och en ”short menu”. Dryckespaket med exklusivt utvalt vin och öl från Kalifornien finns till respektive meny. Pris per kuvert är 695 respektive 895 kronor.