Vassa Eggen Steakhouse

4,0
27 betyg
Cocktailbar
Köttrestaurang
Hemsida
Instagram
Vassa Eggen
4,0
27 betyg
Hemsida
Instagram

Allt sedan grundandet har Vassa Eggen räknats till en av Sveriges bästa restauranger. Under tidens gång har restaurangen haft olika skepnader, först som lyxig gourmetrestaurang, och nu som högkvalitativt steakhouse med New York-känsla.

Stockholm lider inte brist på gastrokrogar eller lyxrestauranger - men konsten att lyckas få till en snygg och avslappnad miljö i kombination med ett toppkök, hör till sällsyntheterna. Vassa Eggen på Birger Jarlsgatan 29 är en av stockholmskrogarna som kombinerat kvalitet med avslappnad atmosfär och hög stämning.

Den första delen av restaurangentrén har en mindre mingelyta som pryds av ett par commuintybord och en förbar. Fortsätter man inåt öppnar sig en maffig yta som rymmer en centrerad bar och loungemöbler à la New York. Bakom baren uppenbarar sig matsalen, som med dova färger, mörka speglar, tavlor och stilrena drag passar allt från uppklätt mingel till en spontan afterworkmiddag.

Baren är en omtyckt mötesplats i sig, med välblandade drinkar och skön musik. Välj något ur den gedigna drinklistan, eller ge bartendern fria händer. För middagsgästerna väntar en meny som är uppbyggd kring kött i amerikansk tappning. Trots att de omtyckta köttbitarna garanterat syns mest på menyn så finns även fisk- och skaldjursrätter att välja bland.

Föreslå ändringar

Recensioner av Vassa Eggen

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
22 dec 2014 · Uppdaterad

Vassa Eggen har ända sedan första besöket för ett par år sen varit en av mina topp 3 favoriter i Stockholm. Ett ballt ställe med bra cocktailbar. Grymt läge också precis vid Stureplan vilket gör att man slipper ta taxi om man ska vidare.

Innan... Visa hela »

28 maj 2022 · Uppdaterad

Annorlunda intryck än andra ställena runt Omkring här, blev faktiskt lite förvånad. Helt annat än vad jag trodde det skulle vara. Lite mer casual men ändå väldigt festligt och stimmigt.
Var här på aw, vi tog bubbel som va gott och testad... Visa hela »

10 aug 2019

Baren kvällstid är oftast fullpackad med folk, men ändå avspänt och trevligt. Får testa deras mat nästa gång, låter lovande på tidigare recensioner. Stenkast från Stureplan.

23 feb 2018

Har aldrig ätit här, så får återkomma när jag gjort det. Men ett kul ställe för en AW, drink eller ett par glas med kompisar. Man träffar alltid någon man känner och det spelas bra musik. Kan vara lite för mycket tryck i baren när... Visa hela »

23 jun 2015 · Uppdaterad

En mycket trevlig restaurang med en schyst miljö och bra bar. Har varit här många gånger och tagit en AW/drink, vilket alltid är trevligt. Tyvärr lyckades inte restaurangen imponera på mig vid något av min två matbesök. Priserna är hög... Visa hela »

29 apr 2016 · Uppdaterad

Snyggt, lite hippt och bra mat, men lite överdrivna priser och lite överskattat. Då går jag hellre till AG.

12 feb 2021

Har varit så bra, tappat lite i köket och service. Vill tro att det är en Covid anpassning. Historiskt en av de bästa köttrestaurangerna i city, enormt trevlig vinlista (mkt gott från USA), om än något åt det dyrare sortimentet. Härlig atmosfä... Visa hela »

13 maj 2020

Super för aw med bra häng. Även restaurangen håller bra nivå med mycket god mat som trots lite dyrare gör sig förtjänst av priset. Perfekt om man vill ha en middag med vänner och puls.

13 nov 2019

Vassa Eggen är min absolut bästa köttresturang i Stockholm! Så god mat och världens trevligaste personal. Man blir aldrig besviken!

25 dec 2014

Vassa Eggen har en fantastik meny och bra läge. Deras bardel är trevlig och perfekt häng för en AW eller innan man ska gå ut.

Har ätit här både med pojkvän och med vänner, jag skulle nog föreslå att äta här med vä... Visa hela »

12 nov 2018

Dålig service och missnöjd med maten.
Fick vänta 1h och 30 minuter för att få maten. Samt att en av rätterna vi fick in var fel, och mitt kött var jättesegt. Tog även 15 minuter att få ett glas vatten. Kommer inte gå hit igen, synd! Had... Visa hela »

Svar från Vassa Eggen Steakhouse

Hej,Tråkigt att du är missnöjd med ditt besök hos oss. Viskulle gärna komma i kontakt med dig, så vi kan hitta ett sätt att gottgöra dig. Hör gärna av dig till oss på [email protected]

24 sep 2020

Supertrevlig personal, bra kött. T-bone okej men Shortribs'en var helt outstanding.
Rekommenderas.

//M

4 dec 2016

Väldigt besviken på Köttet som serverades,dåligt tillagad samt dålig kvalité.Efter ha spenderat nästan 10 k blir vi till slut utslängda för att bartendern fick för sig att vi försökte sno en öl för 60 kr....dricksen till kypa... Visa hela »

31 maj 2015

Ett av mina favoritställen i Stockholm både för en (läs ganska många ;)) drink i baren på natten och för middag! Jag kan rekommendera att både ta förrätt och huvudrätt om du ändå är här.

På kvällen &... Visa hela »

10 jul 2018

Top klass!! Alltid toppen när man kommer till VassaEggen

30 aug 2015

Vassa Eggen är ett ställe jag varmt kan rekommendera!
Bra tillagad Entrecote Tomahawk som vi bad om, betorna med getosten var en otroligt smakupplevelse!
Utmärkt service! Fin inredning med mysig stämning och bra musik!
Första gången men absolut inte den s... Visa hela »

17 jul 2018

Texten har översatts automatiskt. Visa original »

Restaurang som serverar wery bra och fint söker mat, men dålig service ruiner allt. Det tar evigheter att ha en uppmärksamhet och tabell rengöras etc. Inställningen av servitörerna var inte Ok.

19 dec 2017

Vassa Eggen har efter 5-6 gånger blivet en favorit restaurang i Stockholm, här serveras fantastiskt gott och vällagat kött av olika slag, och även andra goda rätter, trevlig personal och trevlig miljö. Det ända jag kan tycka är att det varit lite vä... Visa hela »

25 sep 2023
28 aug 2023
Sida 1 av 2

Så tycker pressen

DN Krogkommissionen

· 4 av 5 · 2014-02-07

“Delikat, skickligt hanterat kött är det som främst lockar uteätarna till Vassa Eggen. Servicen är utomordentlig”

Metro

· 5 av 5 · 2009-05-29

“...Vassa Eggen vet hur intellektuella vill ha sina byten serverade.”

Nöjesguiden

· 4 av 6 · 2009-03-06

“Framför allt nebraskan och lammet står ut som klara vinnare men både huvudrätter och sides håller överlag hög klass.”

Aftonbladet

· 3 av 5 · 2008-05-28

“Visst vet bartendrarna här hur en slipsten ska dras.”