Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Vassa Eggen Steakhouse

3,9 • 8 recensioner
Vassa Eggen Steakhouse

Allt sedan grundandet har Vassa Eggen räknats till en av Sveriges bästa restauranger. Under tidens gång har restaurangen haft olika skepnader, först som lyxig gourmetrestaurang, och nu som högkvalitativt steakhouse med New York-känsla.

Stockholm lider inte brist på gastrokrogar eller lyxrestauranger - men konsten att lyckas få till en snygg och avslappnad miljö i kombination med ett toppkök, hör till sällsyntheterna. Vassa Eggen på Birger Jarlsgatan 29 är en av stockholmskrogarna som lever upp till förväntningarna på vad en finkrog i avspänd atmosfär borde avlämna. För här serveras verkligen vällagad mat av bästa råvaror och ackompanjeras av högkvalitativ service, men utan att för den delen skapa den där lite stela känslan som kan uppkomma ibland på restauranger av det finare slaget. Här är stämningen hög och atmosfären stimmig.

När du passerat uteserveringen, som ofta är charmigt folkfylld (särskilt under nattid), bjuder första delen av restaurangentrén på en mindre mingelyta som pryds med ett par commuintybord och en förbar. Fortsätter man inåt öppnar sig en maffig yta som rymmer en centrerad bar och loungemöbler à la New York. Bakom baren uppenbarar sig den vackra matsalen. De dova färgerna, mörka speglarna, snygga tavlorna och stilrena dragen skvallrar om en uttänkt design som känns rätt vid alltifrån uppklätt mingel till en spontan afterworkmiddag.

En av anledningarna till barens folkgunst är att bartendrarna blandar drinkar med bravur. Välj något ur den gedigna drinklistan, eller låt bartendern freestyla något åt dig. För middagsgästerna väntar en meny som är uppbyggd kring kött i amerikansk tappning. Rib eye kommer både i Daktoa och Waguy och spädgrisen med tryffelaioli, surkål och rödvinsås är en vinnare. Även om kött garanterat överväger menyn, finns flera finurliga fisk- och skaldjursrätter, framför allt på förrättslistan. Och efter en avslutad middag är mättnaden från de stora portionerna ofrånkomlig.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Snyggt, lite hippt och bra mat, men lite överdrivna priser och lite överskattat. Då går jag hellre till AG.

En mycket trevlig restaurang med en schyst miljö och bra bar. Har varit här många gånger och tagit en AW/drink, vilket alltid är trevligt. Tyvärr lyckades inte restaurangen imponera på mig vid något av min två matbesök. Priserna är hög... Visa hela »

Väldigt besviken på Köttet som serverades,dåligt tillagad samt dålig kvalité.Efter ha spenderat nästan 10 k blir vi till slut utslängda för att bartendern fick för sig att vi försökte sno en öl för 60 kr....dricksen till kypa... Visa hela »

Vassa Eggen har efter 5-6 gånger blivet en favorit restaurang i Stockholm, här serveras fantastiskt gott och vällagat kött av olika slag, och även andra goda rätter, trevlig personal och trevlig miljö. Det ända jag kan tycka är att det varit lite vä... Visa hela »

Vassa Eggen har en fantastik meny och bra läge. Deras bardel är trevlig och perfekt häng för en AW eller innan man ska gå ut.

Har ätit här både med pojkvän och med vänner, jag skulle nog föreslå att äta här med vä... Visa hela »

Ett av mina favoritställen i Stockholm både för en (läs ganska många ;)) drink i baren på natten och för middag! Jag kan rekommendera att både ta förrätt och huvudrätt om du ändå är här.

På kvällen &... Visa hela »

Vassa Eggen är ett ställe jag varmt kan rekommendera!

Bra tillagad Entrecote Tomahawk som vi bad om, betorna med getosten var en otroligt smakupplevelse!

Utmärkt service! Fin inredning med mysig stämning och bra musik!

Första gången men abs... Visa hela »

Så tycker pressen

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2014-02-07

“Delikat, skickligt hanterat kött är det som främst lockar uteätarna till Vassa Eggen. Servicen är utomordentlig”

5 av 5 · Metro · 2009-05-29

“...Vassa Eggen vet hur intellektuella vill ha sina byten serverade.”

4 av 6 · Nöjesguiden · 2009-03-06

“Framför allt nebraskan och lammet står ut som klara vinnare men både huvudrätter och sides håller överlag hög klass.”

3 av 5 · Aftonbladet · 2008-05-28

“Visst vet bartendrarna här hur en slipsten ska dras.”