Montage: Anders Ramsay och Augustas Folksalong Montage: Anders Ramsay och Augustas Folksalong

Anders Ramsay gästspelar på Augustas Folksalong

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Den hyllade kocken Anders Ramsay bjuder in till en unik fyrarätters växtbaserad middag på Augustas Folksalong i Gamla stan. För en kväll kommer denna historiska plats att bli en scen för kreativ, hållbar gastronomi där det lokala och vilda möter varandra.

Anders Ramsay är känd för att tänja gränserna för vad som är möjligt med växtbaserad matlagning. Till denna specialkomponerade meny har han valt att lyfta fram de mångfacetterade smakerna från närproducerade och vildplockade råvaror. Menyn kommer att innehålla ingredienser från Stockholms närområde, såväl som vilda växter funna i själva staden.

– Jag visar på möjligheterna inom växtbaserat och med att använda lokala och vilda råvaror i modern, hållbar matlagning. Genom att kombinera det närodlade med det vilda skapar vi smakrika och innovativa maträtter som är hållbara för samhälle, natur och individ, säger Anders Ramsay.

Augustas Folksalong är känd för sin 1800-talsinredning. Den intima miljön och retroprofilen skapar en varm och personlig atmosfär, perfekt för en kväll fokuserad på kreativitet och hållbarhet.

– Det här evenemanget ger oss en chans att utforska den ständigt växande världen av växtbaserad fine dining. Anders Ramsays sätt att använda lokala, vilda råvaror i kombination med Augustas unika miljö erbjuder ett fräscht perspektiv på Stockholms matkultur, säger Geir Hansteen-Jörgensen på Källarbyn, Augustas systercafé.

Begränsade platser. Bokningar görs till [email protected].

Information
  • Datum
    27 sep.