Anrika Gondolen slår upp dörrarna på nytt

I höst är det dags för Gondolen att öppna upp för gäster igen – den här gången med Svenska Brasserier vid spakarna. Från den 5 september är det fritt fram att boka bord.

Efter en lång tids renovering kan gästerna snart återvända till Gondolen vid Slussen. Med start den 19 oktober utlovas klassisk elegans, svensk gastronomi och en enastående utsikt över Stockholm. Menyn kommer bland annat att innehålla rätter som ravioli med buljong på rostad karljohansvamp och en löjromservering med smörstekt toast toppad med mandelpotatiskräm.

– När det kommer till menyn har vi utgått från Gondolens klassiska arv men adderat en elegant lekfullhet. Vår vision är att öppna en nygammal klassiker med en modern och sofistikerad känsla, säger Gondolens köksmästare Patrik Castillo i ett uttalande.

Menyn utgår från Gondolens klassiska arv med en elegant lekfullhet. Foto: Pressbild

Gondolen öppnade första gången 1935 och drevs tidigare av familjen Lallerstedt, men sedan 2022 ingår den anrika restaurangen i Svenska Brasserier tillsammans med krogar som Riche och Sturehof.

Den 19 oktober öppnar Gondolen för middag och därefter kommer restaurangen att hålla öppet för lunch och middag alla dagar i veckan, 365 dagar om året. Bordsbokningen öppnar klockan 08.00 den 5 september.