Antony & the Johnsons på Cirkus

Jag är nog rätt efter, trots allt. Jag har väl inte lyssnat medvetet på Antony Hegarty förens jag var i Wien tidigare i år, då hon jag bodde hos hade fått någon promoplatta med Hercules and Love Affair. Den var rätt bra, även om jag föredrar äldre disco. Hegartys röst gjorde större delen av skivan och den fick mig att försöka tvinga mig själv till att han bara passade in där.

Sedan nu i höstas eller så var det ny dam, ny stad och nya premisser. Jag åkte bil i Polen, på väg till en fetival, och hon slog på Antony & the Johnsons. Helt plötsigt fick jag för mig att kasta ut mina Herculesvinyler genom fönstret och skaffa det här istället. Men det har inte hänt än. Det som däremot hände var att jag hittade en livespelning med Antony & the Johnsons från Dalhalla 2007. Då var jag mycket arg över att jag inte lyssnade på honom tidigare, så jag kunde se honom där och då. Antony är helt klart en av de mest unika röster jag hört vid ett piano på en väldigt lång tid, och även om jag bara hört honom live så räckte det för att förstå att han även kan vara bland det mest karismatiska du kan se live.

Nu har jag dock svinig tur, för han kommer till Cirkus den 19 mars. Och den 20 januari släpps en ny skiva. I alla fall, man kan köpa biljetter till konserten...

Kul, här får man för att man försöker ta sig julledighet. Man kan köpa biljetter och bli pank i andra hand, då det är slutsålt. Inte direkt oväntat, men BiljettNu säljer biljetter för 1500. Här får man för att man är alternativ. Metallica var uppe i 4000, men nu är det värsta kapet! Nåväl, om man känner att man har pengar kan man alltid sponsra några fina businessmän med helt rent mjöl i påsen så att de blir glada och kommer på att deras affärsidé håller.