I höst tänds grillen i kvarteret Sperlingens Backe på Östermalm då Michael Andersson, Årets Kock 2024, öppnar restaurang tillsammans med Stureplansgruppen. På Sperling & Co riktas fokus på mat som tillagas över öppen glöd, med både moderna och tidlösa tekniker.
Den nya restaurangen, vars namn är en blinkning åt kvarterets historia, hittas på Sturegatan 6 och sträcker sig över två våningar som präglas av mörkbetsad ask, läder och specialritade detaljer. På övervåningen hittas bland annat ett öppet kök och en stor bar.
Menyn på Sperling & Co tar avstamp i europeisk grilltradition, men i lite mer modernt format. Över glöden kommer såväl klassiska som mer ovanliga styckdetaljer att tillagas, för att sedan serveras med tillbehör samt viner från huvudsakligen gamla vinvärlden och USA.
– Sperling & Co är vår tolkning av en modern grillrestaurang. Vi vill skapa något som känns tidlöst, där grillen står i centrum och tekniker från olika delar av världen får mötas, säger Michael Andersson.
Sperling & Co slår upp portarna i höst på Sturegatan 6.