Argentinsk asado intar Kommendören


Under sportlovet, den 27 februari till den 3 mars, tar Kommendören med sina gäster på en resa till Argentina och ställer till med en veckas lång grillfest.

Argentinsk asado är en social tillställning för familj, grannar och vänner från när och fjärran. I det sydamerikanska köket innebär ordet även en speciell matlagningsteknik över öppen eld. Under veckan serverar Kommendören kött och skaldjur ifrån sin la parrilla, grill. Gästerna kommer bland annat att hitta rätter som Espetos de pulpo och Picanha a la parilla, med smaker som chimichurri och mojo rojo.

- Jag ser verkligen fram emot att jobba med det argentinska köket och jag tror att våra gäster kommer uppskatta en försmak av sommaren från vår öppna kolgrill, säger Richard Sävenberg, kökschef på Kommendören.

I baren serveras självklart temaenlig musik, men även det heligaste som kan tänkas från den argentinska dryckeskulturen; Fernet Branca och Cola. Barteamet stannar inte där utan kommer att hylla tre barer i Buenos Aires genom att servera deras signaturdrink under veckan.

- Teamet stormtrivs i baren under dessa veckor och det är alltid intressant att hämta inspiration från lokala barer. Det boostar kreativiteten och ger autenticitet till barmenyn, säger Pouya Seifzadeh, barchef på Kommendören.

På vinsidan serveras druvornas druva; Malbec, som är signifikant i Argentina. Malbec har i stor utsträckning sin hemvist i Mendoza-distriktet där druvorna på hög höjd blir små och utvecklar tjockt skal tack vare en lång och sval växtsäsong. Vinerna blir färgrika med hög fruktsyra och rika på tanniner.

Mer information: Kommendören