Astrid Lindgrens sagor blir interaktiva på Junibacken

Den 28 mars slår Junibacken och YouTube Kids upp portarna till nya interaktiva upplevelser baserade på barnens favoriter från Astrid Lindgrens böcker och filmer. Den nya lekmiljön, som går under namnet Bena blir fulla med spring, lanseras som del av YouTube Kids introduktion i Sverige.

I Junibackens nya rum Salongen kan både stora och små uppleva sex olika scener hämtade ur Astrid Lindgrens värld. Här finns möjligheten att själv vara karaktärer från böckerna genom att springa, hoppa, dansa eller balansera. De olika äventyren innefattar bland annat Emils kälkfärd efter tabberaset i Katthult och Ronja och Birks hopp över helvetesgapet i Mattisborgen.

– Vi har skapat en miljö där barn och vuxna upplever Astrid Lindgrens verk tillsammans. Här finns bokcitat, filmklipp och en scenografi som väcker fantasi och leder in till lek. Vi vill lyfta Astrids verk på ett nytt sätt och samtidigt locka fram mod och nyfikenhet hos besökaren, säger Sanna Pedersen, publikchef på Junibacken.

Den gemensamma nämnaren för Junibacken och YouTube Kids är utvecklandet av upplevelser för barn och vuxna – vilken lagt grunden för samarbetet, och syftar genom de interaktiva äventyren till att sätta barnets upplevelse i centrum och uppmuntra till rörelse, aktivitet och samarbete bland små och stora.

I samband med öppningen av det interaktiva upplevelserummet, görs även klipp från föreställningar genom tiderna, musikvideos från egenproducerad musik och annat innehåll från Junibacken tillgängligt på YouTube Kids. Den interaktiva upplevelsen öppnar den 28 mars på Junibacken och håller öppet till den 12 maj.