Junibacken

4,0
10 betyg
Barnaktivitet
Junibacken
4,0
10 betyg

Junibacken är en sagovärld för barn och deras vuxna. Här får du uppleva många av de miljöer och figurer som Astrid Lindgren skapat och haft med i sina böcker, och du hittar även många andra barnbokshjältar. De byter också ut sina utställningar med jämna mellanrum, för att ständigt vara aktuella.

Junibacken invigdes 1996 och har sedan dess blivit ett av Stockholms fem mest besökta ställen, med flera hundra tusen besökare per år. De olika utställningarna bjuder in till lek och stoj i sagornas värld, och berättelserna spelas upp som teater. Här finns också Sveriges största utbud av barnböcker – och ett spännande sagotåg.

Flera gånger om dagen väcks sagoberättelserna till liv genom teater, så det är bara att hålla varandra i handen och dyka in i teaterns fantastiska värld. Då kombineras saga, dikt och verklighet på en och samma gång, för många i publiken för allra första gången. Teatern vill bjuda på igenkänning och bekräftelse i hur det är att vara barn, eller vuxen, med fokus på att uppleva äventyret tillsammans.

Man blir lätt hungrig av att ha roligt i flera timmar, bekanta sig med sagofigurer och leka med nya och gamla kompisar. Då kan man fylla på energidepåerna i cirkusrestaurangen, där det serveras såväl nya vegetariska rätter som hemlagad husman, och inte minst allas favoriter – köttbullar och pannkakor. I köket jobbar man med råvaror i säsong, ofta närodlat och kravmärkt.

Efter besöket kan man köpa med sig minnen från museibutiken, som små figurer, pyssel, spel och mycket mer. Här finns också Sveriges största barnbokhandel, med både klassiker och nyskrivet i sortimentet.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
10

Recensioner av Junibacken

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Detta gillar barnen garanterat! Plus för sagotåget, missa inte det.

·

Junibacken väcker gamla barndomsminnen 🍭

Junibacken är ett paradis för barn, där barn får vara barn! Här skriks det, trängs det och osar sockerchock 🍬

Det finns olika zoner, inomhus och utomhus. Inomhus hittar man ett rum där man kan vara...

Listad i: Kids friendly 🧃

Junibacken slänger en tillbaka till ens barndom. En tillbakablick på Astrids alla underbara sagor. Jag har varit där på både företagsevent, med skolan när man var mindre men det är något alldeles speciellt att vara där med sitt egna barn. Finns m...

Spenderade en fin sommardag med min systerdotter på fyra år här. Otroligt uppskattat av den lille, även om sagotåget blev lite för läskigt för henne. Sammantaget är det väl värt ett besök, men det var väldigt mycket folk vilket inte...

Kul för kidsen med allt från Astrid Lindgrens värld. Sagotåget rekommenderas, även för vuxna med barnasinnet kvar.

Innan jag ens börjar så vill jag att du har följande i åtanke: gå hit på en veckodag efter klockan 15.00 och undvik helgernas stress. Då har ni två timmar på er att busa, leka, åka sagotåg och sen avsluta med en fika i en tom restaurang...

Ett toppen museum för alla barnfamiljer! Trevliga och lekvänliga miljöer som är anpassade för barn och unga. Bra mat för att vara museum och lekvärld, till barn rekommenderas ekologiska köttbullar och potatismos eller ekologiska pannkakor. Till lite äldre...

Listad i: Hitta på med barn

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,0
10

Representerar du Junibacken?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilka typer av aktiviteter finns på Junibacken?

På Junibacken hittar du bland annat:

  • Museum
  • Lekland

Var ligger Junibacken?

Junibacken ligger på Galärvarvsvägen 8, 115 21, Djurgården. Närmsta tunnelbana är Kungsträdgården (ca 750m).