Härliga badplatser i Stockholm

Härliga badplatser i Stockholm

När högsommarvärmen äntligen når Stockholm finns det inget som går upp emot alla centrala badställen där man kan njuta av att bada i stan. Det är få huvudstäder som erbjuder möjligheten att bada från både stränder och klippor mitt i city – så passa på. Här hittar du Stockholms bästa badplatser, när du vill ta dig ett svalkande dopp en het sommardag.

Innehållsförteckning
 1. Badplatser i Stockholm
  1. Fredhällsbadet – Med kvällssol på Kungsholmen
  2. Långholmens bad – Poppis sandstrand på Söder
  3. Smedsuddbadet – Barnvänligt bad i Rålis
  4. Tantolundens badplats – Pånyttfödelse i Årstaviken
  5. Brunnsviksbadet – Trevligt strandbad nära universitetet
  6. Ekhagens strandbad – "Lappis Beach"
  7. Lilla Essingebadet – Ö-liv
  8. Vintervikens badplats – Från morgon till kväll
  9. Flatenbadet – Hopptorn, klippor och sand söder om stan
  10. Söderbysjöns friluftsbad – Mitt i grönskan
  11. Trekantens strandbad – Strand och brygga

Badplatser i Stockholm

Fredhällsbadet

Med kvällssol på Kungsholmen

Fredhälls klippbad ligger på Kungsholmen och har i regel en något bättre vattenkvalitet än innerstadens övriga badställen. Här finns ett badhus med klippor och bryggor som omges av höga trästaket. Badhuset har öppet på dagarna, men stänger på kvällarna. Den som vill bada kvällstid får med andra ord bada från klipporna utanför badhuset. Fredhäll bjuder på vacker kvällssol.

Långholmens bad

Poppis sandstrand på Söder

Långholmens strandbad är populärt bland innerstadsborna. Det finns en kiosk nära badet, och den som inte vill bada vid den stora stranden kan göra det från pontonbryggan eller badklipporna som ligger en bit bort. Långholmen har även fin utsikt över Riddarfjärden och Stadshuset.

Smedsuddbadet

Barnvänligt bad i Rålis

Smedsuddsbadet, även kallat för Smedis, ligger i Rålambshovsparken på Kungsholmen. Här finns en strand, stor gräsmatta och brygga med stege samt dusch i anslutning till stranden. Det går även en trevlig gångväg längs stranden. I närheten går det även att hyra kajak och SUP. Smedsuddsbadet är populärt både bland familjer och ungdomar.

Tantolundens badplats

Pånyttfödelse i Årstaviken

Strandbadet i Tantolunden har blivit ett officiellt bad med bra vattenkvalitet, hopptorn och bryggor. Tröttnar du på att bada finns dessutom minigolf och kiosk precis intill, samt stora gräsytor för andra aktiviteter eller picknick. Den som brukade trängas på den forna lilla stranden kommer knappast att känna igen sig.

Brunnsviksbadet

Trevligt strandbad nära universitetet

Brunnsviksbadet ligger vid Frescati Hage och är ett trevligt strandbad. Närheten till universitetet gör att man ofta hittar studenter här, men även barnfamiljer.

Ekhagens strandbad

"Lappis Beach"

Nära Lappkärrsberget (Lappis) på Norra Djurgården ligger Ekhagens strandbad som även är känt som Lappis Beach. Badet drivs av Kungliga Djurgårdens förvaltning och kantas av skog och utspridda klippor.

Lilla Essingebadet

Ö-liv

Lilla Essingen omges av vatten, och för den som är badsugen finns badbrygga med badstege i närheten av båtklubbarna. På somrarna har området tillfälliga toaletter, och intill badet hittas även stora gräsmattor att sola sig på.

Vintervikens badplats

Från morgon till kväll

Vintervikens badplats är en riktig sommarmagnet med vacker utsikt över fjärden. Här hoppar de flesta i från bryggan som går längs badet, men det finns även en dold liten sandstrand. Klipporna ovanför badet lockar många till picknick med eftermiddagssol. Längs den lilla viken finns även gräsmattor att veckla ut handduken på.

Flatenbadet

Hopptorn, klippor och sand söder om stan

Flatenbadet ligger söder om Stockholm i närheten av Älta och Skarpnäck. Här finns både badstrand och klippor. Badet är dock mest känt för sina klippor som bildar en platå där du kan hoppa från olika höjder. Man kan även hoppa från strandens hopptorn. Här finns förutom badet även minigolf, klätterställning och servering. Här finns även parkeringsplatser.

Söderbysjöns friluftsbad

Hemsida

Mitt i grönskan

Söderbysjön ligger i Nacka friluftsområde, precis intill Björkhagen. Här finns en barnvänlig sandstrand och stora gräsytor, som under varma dagar lockar många badsugna besökare. Blir ni hungriga så finns golfklubbens restaurang precis i närheten, där man kan fika och äta lunch. Toaletter finns vid badet under sommarsäsongen.

Trekantens strandbad

Hemsida

Strand och brygga

Vid sjöns västra del, som ligger belägen i Liljeholmen, ligger barnvänliga Trekantens strandbad. Här kan man bada från både strand och brygga, och runt sjön hittar du fina park- och naturområden.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;