Bak- & Chokladfestivalen till Stockholm i oktober

Festivalen för dig som älskar sött och gott slår äntligen upp sina portar igen. Den 10-13 oktober intar Bak- & Chokladfestivalen Stockholmsmässan där du får chansen att delta i en mängd aktiviteter som enbart handlar om godsaker.

Ännu en gång är det dags för Bak- & Chokladfestivalen att bjuda in till fyra heldagar på tema choklad och andra godsaker. Förutom att besöka alla olika utställare kommer det att finnas en hel del andra aktiviteter att göra under festivalen. Det kommer bland annat finnas en mängd olika kurser för den som är sugen på att lära sig allt om choklad och andra bakverk. Allt från provningar till hur man gör praliner och kunskap om chokladens historia.

För bakglada barn så kommer Roy Fares Trophy gå av stapeln – en kreativ baktävling där barn mellan 10 och 15 år tävlar om vem som bakar Sveriges godaste och mest kreativa cupcake, med Roy Fares som juryordförande. Ett måste för alla barn som älskar att baka.

Ett annat viktigt inslag i festivalen är finalen i Årets Konditor, där finalisterna tävlar live i tre olika tävlingsmoment. Temat för årets final är de fyra elementen – jord, luft, eld och vatten som ska vara en röd tråd genom alla moment.

Allt detta och många andra aktiviteter för alla åldrar kan du uppleva den 10-13 oktober på Stockholmsmässan.