BakeToYou BakeToYou

Guiden till Stockholms bästa chokladbutiker

Choklad ger oss endorfiner som främjar vårt välmående – den innehåller ett koffeinliknande ämne som ger energi och sägs även öka livslängden. Förutom detta så är choklad något vi konsumerar världen över. Vi äter det i sin enkelhet, använder i dryck och bakverk eller till och med som en ingrediens i mat. Chokladpraliner funkar dessutom alltid lika bra som present. Här har vi samlat de bästa chokladbutikerna i Stockholm när du känner ett sug, eller ska gå bort.

Chokladfabrik i flera stadsdelar

Kakor, praliner, tårtor, bakverk, dryck, tryfflar och mycket mer produceras och serveras på Chokladfabriken, som huserar på flera adresser i Stockholm. Allt skapas för hand i flaggskeppsbutiken på Renstiernas Gata, där fabriken ligger, samt en cafédel. Hit kan du komma för att unna dig något gott, köpa en present, gå en chokladkurs eller testa chokladprovning.

BakeToYou

Med passion för praliner

Du som suktar efter lyxiga praliner med lokal produktion har mycket att hämta i Älta. BakeToYou drivs av mor och dotter med en stor passion för choklad och bakning. Sondera utbudet av fina små kreationer i butiken, eller gör en egen beställning. Pralinerna tillverkas av ekologisk Fairtrade-choklad.

Savant Bar

Praliner från Kalle Jungstedt

Savant Bar är proffs på både kaffe och vin, men här kan du dessutom hitta konstfulla små praliner från Kalle Jungstedts chokladfabrik. Ta en chokladbit till kaffet eller vinet, eller handla med dig hem. De är lika frestande som de är vackra att se på – en perfekt present!

Ejes Choklad

Hemsida

Kunglig Hovleverantör

Ejes grundades 1923 och är en av Stockholms äldsta choklad- och konfektleverantörer. Idag är de Kunglig Hovleverantör. I butiken på Gärdet hittar du ett välfyllt sortiment av olika praliner, tillverkade vägg i vägg av förstklassig choklad med hög kakaohalt. Smakerna är både traditionella och moderna.

Pralinhuset

Choklad för alla

På Pralinhuset hittar du både egentillverkad och importerad choklad. Här finns en mängd olika varianter av högkvalitativ ekologisk choklad, även för veganer samt för den som vill undvika tillsatt socker och alkohol. Utbudet innehåller allt från vit till mörk choklad samt spännande och innovativa smakkombinationer.

OmnOmnOmn Chocolaterie

Lokal chokladproducent

Hos Omnomnomn i Hammarby sjöstad skapas all choklad för hand av ekologiska och certifierade råvorar. Sortimentet består av konfektyr, praliner och munsbitar med olika smaker. Beställ praliner efter egna önskemål, gå en pralinkurs eller besök deras chokladprovning. Här finns även att café med ett mindre utbud av bakverk och dryck.

Chocolaterian

Hemsida

För pralinfantasten

I Haninge hittar man Chocolaterian – ett café och en delikatessbutik där choklad verkligen står i centrum. Kom hit och njut av goda praliner, drick en kopp kaffe, köp med en present eller delta i afternoon chocolate, pralinprovning eller pralintillverkning. Hit är även hundar välkomna på fika.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta