Banbrytande sushikock öppnar pop up-restaurang i Stockholm

I Tokyo har Yuki Chizui revolutionerat sushivärlden. Så, vad är det som gör henne banbrytande? Jo, hon är nämligen en kvinnlig sushikock som endast har kvinnliga anställda i en värld där många fortfarande anser att kvinnor inte kan tillaga sushi. Nu öppnar hon en svensk pop up-restaurang i Stockholm.

Det finns tyvärr de som fortfarande tror att kvinnor inte kan tillaga sushi. Inom den japanska traditionen lever förlegade fördomar och myter kvar, som bland annat säger att kvinnors kroppstemperatur är för hög för att kunna tillaga sushi. För att motbevisa detta öppnade Yuki Chizui restaurangen Nadeshiko Sushi – Tokyos första sushirestaurang med enbart kvinnliga kockar.

För att fortsätta utmana förlegade fördomar, öppnar Yuki Chizui pop up-restaurangen New Horizons i Stockholm. Stället kommer endast att hålla öppet under två dagar och de lyckliga besökarna kan förvänta sig att bli serverade sushi i absolut världsklass. Det är det japanska bilföretaget Lexus i Sverige som har bjudit hit Yuki och tillsammans med henne har de byggt upp en replika av hennes restaurang i Tokyo.

New Horizons kommer att huserat på The Lobby, som ligger på Regeringsgatan i Stockholm. Restaurangen kommer endast att ha tolv sittplatser tillgängliga och gästerna kommer att erbjudas en Omakase-meny, där Yuki tillagar sitt val av sushi med gedigen hantverksskicklighet och råvaror i världsklass.

– Lexus och jag har samma syn på vad japansk hantverksskicklighet innebär och vi delar båda en vision om att utmana satta ramar. Precis som Lexus så använder även jag teknik och innovation för att ständigt utvecklas framåt, säger Yuki Chizui.

Här hittar du mer information om hur du bokar platser på New Horizons.