Det blir triss i akter när Brahe Spring Jazz Fest går av stapeln. Foto: pressbild Det blir triss i akter när Brahe Spring Jazz Fest går av stapeln. Foto: pressbild

Bar Brahe bjuder in till vårig jazzfestival

Bar Brahe i Gamla stan ställer till med jazzfestival för att fira vårens återkomst. Det blir en musikfylld festival för alla jazzkatter med tre kvällar och tre akter.

Brahe Spring Jazz Fest vill skapa ett kort men härligt kaos i en för många annars upptagen vårkalender. Under tre vårkvällar kommer besökarna att kunna ta del av swing, modern improvisation, experimentlusta och svängiga rytmer på cocktailbaren i Gamla stan.

Den 25 april kommer Johanna Pettersson till Bar Brahe. Hon beskrivs som en ung, energisk och färgstark jazzångerska med en passion för jazzlegender som Abbey Lincoln, Carmen McRae och Sonny Rollins.

Dagen därpå, den 26 april, är det dags för Fredrik Ljungkvists Trio att spela på festivalen. De bildades år 2002 och består av medlemmar som också spelar i kända band som Atomic, Bobo Stenson Trio och tillsammans med jazzlegenden Georg Riedel. Deras musik präglas av lekfullhet, samspel och experimentlusta.

Jazzfestivalens sista kväll, den 27 april, förvandlar jazztrion Masaka Trio och Esther Kirabo Bar Brahe till en jazzklubb i Harlem. De tar med sig ett avskalat sound, svängig rytm och själfulla ackord.

Dörrarna öppnas klockan 17 och det är gratis inträde samtliga kvällar.

Information
Visa på karta