Bar Brahe

4,5
2 betyg
Cocktailbar
Bar Brahe
4,5
2 betyg

Du når Bar Brahe, baren på Hotell Reisen, både genom hotellets entré och genom en egen ingång från en av Gamla stans bakgator, Bredgränd. Hantverksmässiga cocktails och den amerikanska förbudstiden är temat – tänk lönnkrog där cocktailtörstiga samlades för att dricka – och huvudpjäserna är en unik fransk bardisk i zink och en kaxig liten jazzscen.

En gång i tiden, i utkanten av Gamla stan, fanns det en dunkel lokal i en gränd vid hamnen dit köpmän kom för att samla in tegelstenar och kaffe för export. Arvet från samma gamla handelslager finns kvar, innanför väggarna på jazz- och cocktailbaren Bar Brahe. Här ska sköna pianotoner och välarbetade cocktails återskapa stämningen som en gång varit. Känslan när man kommer in här ska vara intim, sofistikerad men ändå avslappnad – likt det glada 1920-talet.

Bar Brahe bjuder på jazz, blues och swing med undergenrer som följer. Varje torsdag dammas instrumenten av och det arrangeras livejazz. När du kliver in på Bar Brahe kopplar du bort omvärlden för en drink eller helkväll. Lite av en vardagsflykt genom olika hamnar runt om i världen.

Menyn skickar gästerna på en resa till havs där smakerna är framtagna utifrån olika hamnar världen över. Från rena, nordiska smaker i Stockholm till söta, kryddiga cocktails i Calcutta. Bar Brahe välkomnar dig att besöka en svunnen tid.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Recensioner av Bar Brahe

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Bar Brahe!

Det här är, för mig, inte bara en dold pärla, utan en helt okänd sådan.

Jag har inte hört någon som varit här, och visste själv inte att baren fanns innan jag bodde på Hotel Reisen och av en slump fick reda på...

Mysig lokal med jazzmusik, mycket goda drinkar och trevlig personal.
Perfekt ställe om man vill undvika restan av innerstadens rus.

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Very impolite and unpleasant bar staff

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
2

Representerar du Bar Brahe?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Bar Brahe?

Vi har klassificerat Bar Brahe som:

  • Cocktailbar

Vilken typ av mat serveras på Bar Brahe?

På Bar Brahe serveras bland annat:

  • Internationellt
  • Skandinaviskt

Får jag ta med min hund på Bar Brahe?

Ja, Bar Brahe är hundvänligt och tillåter att du tar med din hund när du besöker baren.

Var ligger Bar Brahe?

Bar Brahe ligger på Bredgränd 4, 111 30, Gamla stan. I närheten ligger Stortorget, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Gamla Stan (ca 500m).