Bar Brahe

4,0
1 betyg
Redigera Bar Brahe

Du når Bar Brahe, baren på Hotell Reisen, både genom hotellets entré och genom en egen ingång från en av Gamla stans bakgator, Bredgränd. Hantverksmässiga cocktails och den amerikanska förbudstiden är temat – tänk lönnkrog där cocktailtörstiga samlades för att dricka – och huvudpjäserna är en unik fransk bardisk i zink och en kaxig liten jazzscen.

En gång i tiden, i utkanten av Gamla stan, fanns det en dunkel lokal i en gränd vid hamnen dit köpmän kom för att samla in tegelstenar och kaffe för export. Arvet från samma gamla handelslager finns kvar, innanför väggarna på jazz- och cocktailbaren Bar Brahe. Här ska sköna pianotoner och välarbetade cocktails återskapa stämningen som en gång varit. Känslan när man kommer in här ska vara intim, sofistikerad men ändå avslappnad – likt det glada 1920-talet.

Bar Brahe bjuder på jazz, blues och swing med undergenrer som följer. Varje torsdag dammas instrumenten av och det arrangeras livejazz. När du kliver in på Bar Brahe kopplar du bort omvärlden för en drink eller helkväll. Lite av en vardagsflykt genom olika hamnar runt om i världen.

Menyn skickar gästerna på en resa till havs där smakerna är framtagna utifrån olika hamnar världen över. Från rena, nordiska smaker i Stockholm till söta, kryddiga cocktails i Calcutta. Bar Brahe välkomnar dig att besöka en svunnen tid.

Se även Hotell Reisen, Restaurant Reiss

Användarbilder på Bar Brahe Visa alla

  • Lägg till bild

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
8 mar 2023

Bar Brahe!

Det här är, för mig, inte bara en dold pärla, utan en helt okänd sådan.

Jag har inte hört någon som varit här, och visste själv inte att baren fanns innan jag bodde på Hotel Reisen och av en slump fick reda på... Visa hela »