Bar Montan i Slakthusområdet öppnar ny matsal. Foto: pressbild Bar Montan i Slakthusområdet öppnar ny matsal. Foto: pressbild

Bar Montan öppnar ny matsal: "Bjuder på rymd och wow-känsla"

Efter att köket på vinbaren Bar Montan smögs igång förra våren öppnar de nu upp en matsal i den gamla slakthallen från 1912. Där blir det fokus på klassisk matlagning och en traditionell vinlista.

Den nya restaurangdelen får ett tydligare fokus på klassisk gastronomi, men med en enkelhet som känns igen från matbaren intill. Här har man skapat ett rum med vita dukar och fint porslin, utan att det känns varken strikt eller slappt. Totalt finns det rum för 72 sittande gäster, med 36 platser i matsalen och 26 platser, plus 10 drop-in, i bardelen.

– Matsalen bjuder på rymd och wow-känsla med sina sex meter i tak. Det är en helt unik lokal – monumental men intim, mjuk och hård på samma gång. Baren behåller sin identitet och blir en stimmigare bakficka med trångt mellan borden. Vi hoppas att man ska vilja röra sig mellan rummen, oavsett i vilket av dem man börjar eller slutar, säger Öner Kulbay som äger och driver krogen tillsammans med Johan Montan Ahlgren och köksmästaren Max Duhs.

Filosofi och råvarufokus tas vidare med från baren in i den nya matsalen men i förfinade serveringar, och vinlistan blir mer traditionell med tonvikt på klassiska distrikt.

Den nya matsalen öppnar den 13 mars.

Information
Visa på karta