Sushi är ett inslag på menyn. Foto: Love Taylor Sushi är ett inslag på menyn. Foto: Love Taylor

Barbro-gänget öppnar bistro på Maxim

Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup
Aurora Holm

Den senaste tiden har Kulturhuset Maxim genomgått en förändring, från teater till kulturhus. Som ett led i den nya satsningen öppnar nu Maxims Framficka, som drivs av gänget på Barbro i Hornstull. Konceptet på den nya restaurangen blir liknande: asiatiska mellanrätter med skandinavisk inspiration.

Den 26 mars öppnar Maxims Framficka, ledd av Tim Alton och Andrew Jones. Konceptet består av asiatiska mellanrätter med skandinavisk inspiration. På menyn står bland annat biffsashimi, friterad kyckling och högrevsdumplings. I vegetarisk väg är det friterad blomkål och kimchitoast som gäller. Mellanrätterna dominerar menyn, men det finns också ett par större rätter: laxmaki och vegansk maki.

Närheten till Maxim kommer förhoppningsvis att locka kulturhusets besökare till restaurangen, men tanken är att gäster ska vilja besöka restaurangen oavsett om de ska gå på en föreställning eller inte. Kombinationen mellan mat och kultur är bekant för krögarduon.

– Bistro Barbro startade med en biograf i källaren så kopplingen mellan kultur och mat har alltid funnits där för oss. Efter flera års drift av Bistro Barbro kände vi båda att det var dags för nya utmaningar. Vi hoppas att Framfickans gäster efter besöket lämnar med en känsla av upprymdhet orsakad av både mat, dryck och evenemang, säger Andrew Jones.

Andrew Jones och Tim Alton driver Maxims Framficka. Foto: Anna Dvnik

Maxims Framficka öppnar den onsdagen den 26 mars.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.