Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Barbro

4,5
43 betyg
Redigera Barbro

Ambitiösa fusionrätter till humana priser, cocktails, japansk-skandinavisk design och stans första bio-bar på undervåningen. Sedan öppningen 2011 har Barbro i Hornstull varit en av stans mest populära restauranger, inte minst känd för stående favoriter som spicy tuna och biff sashimi. Här står även service i fokus.

Det dröjde inte länge innan matkritikerna började hylla den lilla restaurangen under Liljeholmsbron, och sedan dess har lokalen hållit sig konstant fullsatt. Bakom Barbro (som i "bar" och "bro") står bland andra Andrew Jones och Tim Alton, som båda jobbat på Yasuragis restaurang Teppanyaki. Matlagningen kretsar kring fusionrätter lagade på skandinaviska råvaror. Med åren har man rört sig mer mot smårätter; att dela med varandra runt bordet har blivit en naturlig del av restaurangbesöket på Barbro.

Matsalen på övervåningen präglas av stimmig stämning, naturnära materialval och öppet kök där man kan hoppa upp på en barstol och se kockarna arbeta. Undervåningen, som från början var ett samarbete med grannen Bio Rio, består av en unik bio-bar med filmduk som har lockat många genom åren. Vintern 2016/2017 renoverades hela undervåningen och fick namnet Under Barbro. Numera finns här även cirka 40 sittplatser för matgäster, kombinerat med lounge, cocktailbar och möjlighet till events såsom quiz och möten. Också här går inredningen i svensk-japanskt stuk.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
4 sep 2019

Äntligen har jag varit här!

Av tidigare recensenter och andra utomståendes omdömen att utgå ifrån var det svårt att inte sätta sig där med höga förväntningar på kvalitét och smak men jag ansträngde mig verkligen f... Visa hela »

Listad i: Stockholms bästa
9 maj 2019 · Uppdaterad

Har äntligen besökt Barbro och det var precis lika bra som jag vågat hoppas på, om inte bättre!
Blev inledningsvis några jättegoda drinkar efterföljt av tonfisktartar, biffsashimi och friterade högrevsdumplings. Oootroligt gott allt, men biffen ä... Visa hela »

31 okt 2018

Stockholm godaste spicy tuna roll.
Testa och thank me later!
Skönt ställe för häng. Störigt hög ljudnivå så förvänta dig inte en intim och mysig middag. Borden är så täta intill att du både rör och hör bordsg... Visa hela »

Listad i: Sushi
27 dec 2014 · Uppdaterad

Edit okt -17: Nu har jag varit på Barbro många gånger och det är helt klart en av mina favoriter och det förvånar mig verkligen att jag inte satte en femma för tre år sen när jag var där första gången.

Allt är gott. De b... Visa hela »

10 jan 2020

När någon frågar mig om restaurangtips är Barbro ett vanligt förekommande svar. Det här är nämligen riktigt bra! Maten, drinkarna, läget och atmosfären är för mig en solklar femma rakt igenom. Rekommenderar särskilt tempurafriterad s... Visa hela »

27 nov 2019

Jag var nog här på sämst dag och tidpunkt... En fredag klockan 20:00, vi tog en chansning och höll tummarna att de skulle finnas plats på Barbro. När vi väl kom dit mötes vi av en stressad hovmästare som berättade att stället var fullbokat. Dr... Visa hela »

1 nov 2018 · Uppdaterad

Alltid väldigt gott. Det var här jag blev introducerad till halstrade bitar för flera år sedan och de fortsätter att innovera sushi.

31 aug 2018

Barbro lever verkligen upp till ens förväntningar. Helt fantastiskt! Alla som inte har varit här än bör verkligen se till att besöka Barbro för jag lovar er att ni inte blir besvikna. Deras Asian fusion meny är to die for och konceptet är så trevlig... Visa hela »

17 apr 2019

VILL KOMMA TILLBAKA OCH BESTÄLLA IN EN FLARRA VIN TILLSAMMANS MED 4 PORTIONER KRISPIGA DUMPLINGS!!

Maten - mumma! Enda anledning till de fyra stjärnorna var att servisen inte hade koll och det var en evig väntan. Men trevliga var dom!

21 jan 2020

Vart du än i Stockholms befinner dig så måste du bara ta dig hit! Om ni är fler än 2 personer rekommenderar jag att boka bord, annars brukar den proffsiga personalen kunna klämma in en duo i baren. Om du ej har bokat och restaurangen är full (som den kommer vara)... Visa hela »

10 jan 2023

Ett av mina favoritställen i Stockholm! Måste att ta deras dumplings med en buljong som bara den är värt ett besök. Är man riktigt snäll brukar man få lite extra buljong också. Deras tartar är alltid fantastik! (Också stället som fick m... Visa hela »

13 dec 2017 · Uppdaterad

Min egen kvarterskrog och kanske personliga favorit i hela Stockholm. Maten är BÄST i stan när det kommer Asian fusion, missa t.ex. inte deras friterade dumplings med shiitake - dom smälter i munnen. Brukar oftast beställa in massor av rätter (läs. nästan hela... Visa hela »

6 jan 2023

Åt menyn för 5+ gäster och det var otroligt välkomponerat och god mat. Kycklingen var bland det godaste jag har ätit. 5 Generösa portioner, och väldigt trevlig service med koll på läget. Kommer tillbaka snarast!

26 mar 2017 · Uppdaterad

Snygg restaurang med riktigt bra mat. Stämningen är väldigt avslappnad men servicen utmärkt.

Uppdatering 2018: Har nu varit tillbaka på Barbro och höjer betyget till en femma. Bäst på menyn är de friterade dumplingsen.

20 okt 2015

Maten är otroligt god, provat ungefär hälften av menyn. Härlig miljö och hjälpsam personal. Även testat Bio Rios salong 4 som ligger en trappa ner från själva matsalen. Samma meny finns tillgänglig där som du då får serverat till fi... Visa hela »

16 mar 2019

Om ni är sugna på finsushi så gå hit! Galet god sushi men även bra service🍥😊. Enligt mig en av Stockholms bästa sushi-ställen.

Listad i: Favorit middag
17 jun 2016

Top 3 bästa asiatiska restauranger i Sthlm

20 mar 2015

Jag älskade Barbro när jag var där! Härlig miljö och kul att det finns biograf i källaren.
Maten är asian-fusion, vilket är ett av mina favoritkök. Personalen är supertrevlig och kunnig och rekommenderar gärna rätter eller hjälper... Visa hela »

4 jun 2015

Riktigt bra japansk fusion och skön stämning under bron. Gillar upplägget att sitta och äta i baren (om man vill eller om det är platsbrist bland borden) och se maten tillagas. Stället är ett måste om man gillar den här typen av kök.

2 jan 2019

Egentligen är Barbro nog värda en fyra - men personalen var smådryg och jag småfull - för rent generellt var maten bra och personalen trevlig. Är inte helt het på lokalen dock.

Sida 1 av 3

Representerar du den här verksamheten?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.