Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Barbro

4,5 • 16 recensioner
Barbro

Ambitiösa fusionrätter till humana priser, cocktails, japansk-skandinavisk design och stans första bio-bar på undervåningen. Sedan öppningen 2011 har Barbro i Hornstull varit en av stans mest populära restauranger, inte minst känd för stående favoriter som spicy tuna och biff sashimi. Här står även service i fokus.

Det dröjde inte länge innan matkritikerna började hylla den lilla restaurangen under Liljeholmsbron, och sedan dess har lokalen hållit sig konstant fullsatt. Bakom Barbro (som i "bar" och "bro") står bland andra Andrew Jones och Tim Alton, som båda jobbat på Yasuragis restaurang Teppanyaki. Matlagningen kretsar kring fusionrätter lagade på skandinaviska råvaror. Med åren har man rört sig mer mot smårätter; att dela med varandra runt bordet har blivit en naturlig del av restaurangbesöket på Barbro.

Matsalen på övervåningen präglas av stimmig stämning, naturnära materialval och öppet kök där man kan hoppa upp på en barstol och se kockarna arbeta. Undervåningen, som från början var ett samarbete med grannen Bio Rio, består av en unik bio-bar med filmduk som har lockat många genom åren. Vintern 2016/2017 renoverades hela undervåningen och fick namnet Under Barbro. Numera finns här även cirka 40 sittplatser för matgäster, kombinerat med lounge, cocktailbar och möjlighet till events såsom quiz och möten. Också här går inredningen i svensk-japanskt stuk.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 dec 2017 · Uppdaterad

Min egen kvarterskrog och kanske personliga favorit i hela Stockholm. Maten är BÄST i stan när det kommer Asian fusion, missa t.ex. inte deras friterade dumplings med shiitake - dom smälter i munnen. Brukar oftast beställa in massor av rätter (läs. nästan hela... Visa hela »

Listad i: Favoriter
26 mar 2017 · Uppdaterad

Snygg restaurang med riktigt bra mat. Stämningen är väldigt avslappnad men servicen utmärkt.

Uppdatering 2018: Har nu varit tillbaka på Barbro och höjer betyget till en femma. Bäst på menyn är de friterade dumplingsen.

Listad i: Favoriter
26 apr 2018

Jag blev positivt överraskad av detta ställe! Sjukt god och annorlunda mat. Så gott och underbar personal. Tycker också om inredningen och den fina konsten på väggarna :)

27 dec 2014 · Uppdaterad

Edit okt -17: Nu har jag varit på Barbro många gånger och det är helt klart en av mina favoriter och det förvånar mig verkligen att jag inte satte en femma för tre år sen när jag var där första gången.

dec -14: Efter att ha v... Visa hela »

3 jul 2017

Stället är supertrevligt, musiken är riktigt najs och maten är helt underbar!

+ Personalen är alltid supertrevlig och kan alltid lösa bord.

17 sep 2017

Har hört så mycket gott om Barbro så förväntningarna var skyhöga! Dock levde de inte helt upp till det, men maten var ändå fantastisk! Anklevern med friterad wonton och fikon var helt klart en smakupplevelse för min del! Åt även tempurasushi... Visa hela »

Listad i: Asiatiskt
17 jun 2016

Top 3 bästa asiatiska restauranger i Sthlm

4 jun 2015

Riktigt bra japansk fusion och skön stämning under bron. Gillar upplägget att sitta och äta i baren (om man vill eller om det är platsbrist bland borden) och se maten tillagas. Stället är ett måste om man gillar den här typen av kök.

20 okt 2015

Maten är otroligt god, provat ungefär hälften av menyn. Härlig miljö och hjälpsam personal. Även testat Bio Rios salong 4 som ligger en trappa ner från själva matsalen. Samma meny finns tillgänglig där som du då får serverat till fi... Visa hela »

29 aug 2017

När jag ska rekommendera en restaurang i Stockholm tipsar jag alltid om Barbro. Min absoluta favoritrestaurang hittills!

17 okt 2017

Myxket bra mat! Kunnig personal! Härligt läge:)

Kan bara rekommendera! Mat som jag tror skulle passa de flesta och personalen Vet verkligen vad dom serverar och vad som passar till:)

Inte det billigaste alternativet men oj så gott!

23 nov 2015

Jag var faktiskt inte dunder imponerad när jag var här, kanske hade för höga förväntningar. Men testar gärna detta ställe igen och ändrar förhoppningsvis mitt betyg då!

20 mar 2015

Jag älskade Barbro när jag var där! Härlig miljö och kul att det finns biograf i källaren.

Maten är asian-fusion, vilket är ett av mina favoritkök. Personalen är supertrevlig och kunnig och rekommenderar gärna rätter eller hjä... Visa hela »

26 maj 2015

Barbro är ett guldkorn som ligger lite avsides vilket göra att atmosfären man möts av när man kommer in är fantastisk. Här hänger coola människor och inredningen är industriel minimalistisk. Maten talar för sig och den är verkligen topp-top... Visa hela »

18 nov 2017

Väldigt god mat, grym service! Ingerfärslemonaden är sjukt god!

12 okt 2016

Maten är alltid god här. Bor i närheten och ätit här många gånger men blev besviken nu senast på att vi fick vänta på rätterna väldigt länge och bara fick en taget trots sällskap på två personer.

Servitri... Visa hela »

Så tycker pressen

5 av 6 · Nöjesguiden · 2012-12-19

“På bara ett år har Barbro med all önskvärd tydlighet visat att de är här för att stanna.”

5 av 6 · SvD Mat & Vin · 2012-04-20

“Barbro – en riktig goding”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2012-02-24

“Enkelt och genialt”