Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Barbro

4,4 • 15 recensioner
Barbro

Ambitiösa fusionrätter till humana priser, cocktails, japansk-skandinavisk design och stans första bio-bar på undervåningen. Sedan öppningen 2011 har Barbro i Hornstull varit en av stans mest populära restauranger, inte minst känd för stående favoriter som spicy tuna och biff sashimi. Här står även service i fokus.

Det dröjde inte länge innan matkritikerna började hylla den lilla restaurangen under Liljeholmsbron, och sedan dess har lokalen hållit sig konstant fullsatt. Bakom Barbro (som i "bar" och "bro") står bland andra Andrew Jones och Tim Alton, som båda jobbat på Yasuragis restaurang Teppanyaki. Matlagningen kretsar kring fusionrätter lagade på skandinaviska råvaror. Med åren har man rört sig mer mot smårätter; att dela med varandra runt bordet har blivit en naturlig del av restaurangbesöket på Barbro.

Matsalen på övervåningen präglas av stimmig stämning, naturnära materialval och öppet kök där man kan hoppa upp på en barstol och se kockarna arbeta. Undervåningen, som från början var ett samarbete med grannen Bio Rio, består av en unik bio-bar med filmduk som har lockat många genom åren. Vintern 2016/2017 renoverades hela undervåningen och fick namnet Under Barbro. Numera finns här även cirka 40 sittplatser för matgäster, kombinerat med lounge, cocktailbar och möjlighet till events såsom quiz och möten. Också här går inredningen i svensk-japanskt stuk.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Stället är supertrevligt, musiken är riktigt najs och maten är helt underbar!

+ Personalen är alltid supertrevlig och kan alltid lösa bord.

Top 3 bästa asiatiska restauranger i Sthlm

När jag ska rekommendera en restaurang i Stockholm tipsar jag alltid om Barbro. Min absoluta favoritrestaurang hittills!

Riktigt bra japansk fusion och skön stämning under bron. Gillar upplägget att sitta och äta i baren (om man vill eller om det är platsbrist bland borden) och se maten tillagas. Stället är ett måste om man gillar den här typen av kök.

Maten är otroligt god, provat ungefär hälften av menyn. Härlig miljö och hjälpsam personal. Även testat Bio Rios salong 4 som ligger en trappa ner från själva matsalen. Samma meny finns tillgänglig där som du då får serverat till fi... Visa hela »

Myxket bra mat! Kunnig personal! Härligt läge:)

Kan bara rekommendera! Mat som jag tror skulle passa de flesta och personalen Vet verkligen vad dom serverar och vad som passar till:)

Inte det billigaste alternativet men oj så gott!

Jag var faktiskt inte dunder imponerad när jag var här, kanske hade för höga förväntningar. Men testar gärna detta ställe igen och ändrar förhoppningsvis mitt betyg då!

Barbro är ett guldkorn som ligger lite avsides vilket göra att atmosfären man möts av när man kommer in är fantastisk. Här hänger coola människor och inredningen är industriel minimalistisk. Maten talar för sig och den är verkligen topp-top... Visa hela »

Väldigt god mat, grym service! Ingerfärslemonaden är sjukt god!

Maten är alltid god här. Bor i närheten och ätit här många gånger men blev besviken nu senast på att vi fick vänta på rätterna väldigt länge och bara fick en taget trots sällskap på två personer.

Servitri... Visa hela »

Så tycker pressen

5 av 6 · Nöjesguiden · 2012-12-19

“På bara ett år har Barbro med all önskvärd tydlighet visat att de är här för att stanna.”

5 av 6 · SvD Mat & Vin · 2012-04-20

“Barbro – en riktig goding”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2012-02-24

“Enkelt och genialt”