Bartenderduo tar över Cadierbaren på Grand Hotel

Grand Hôtel i Stockholm gör i höst en storsatsning när två av Sveriges mest välkända bartenderprofiler presenterar ett gemensamt framtaget cocktailkoncept för Cadierbaren.

Sedan våren 2018 har CadierbarenGrand Hôtel genomgått en förvandling då bartenderduon Emil Åreng och Christian Grevius tog över ansvaret. Nu presenteras en helt ny cocktailbar, där lekfulla presentationer och oväntade smakkombinationer kommer att finnas på menyn. På så vis vill man föra vidare historien om Grand Hôtel och dess grundare Régis Cadier genom smakuppveleser.

Både Emil Åreng och Christian Grevius tillhör Sveriges mest uppmärksammade bartenders och har tidigare drivit utvecklingen på några av landets mest prisbelönta barer. Nu arbetar de för första gången tillsammans.

- Vi arbetar väldigt bra ihop även fast våra kreativa uttryck ibland skiljer sig åt. Grunden och ingredienserna tar vi ofta fram tillsammans och sen försöker vi hitta roliga lösningar på serveringar. Christian har grymma idéer som är lätta att skapa spännande historier kring. En cocktail i Cadierbaren ska vara mer än en smakupplevelse, säger Emil Åreng.

Menyn är uppbyggd utifrån ett klassiskt MixMax-spel där varje bricka i spelet representerar en drink. De olika karaktärerna, som kan kombineras i all oändlighet, är baserade på Régis Cadiers resa från Frankrike, via Ryssland, till Sverige och hans upplevelser av våra svenska traditioner. Drinkarna kan beställas var för sig, men man kan också bygga sin egen karaktär med hatt, ansikte, kropp och fötter i en så kallad ”flight” där man får de fyra drinkarna i mindre varianter.

- Vi ville lyfta Régis Cadier och vi kom fram till ett kreativt sätt att berätta hans livshistoria genom denna cocktailmeny. Tillsammans med våra duktiga kollegor hoppas jag att vi kan erbjuda lekfulla och utmanande drinkar som lämnar våra gäster med en riktig "Grandupplevelse", säger Christian Grevius.

Från och med nästa år adderas en ny karaktär varje månad, vilket innebär fyra nya drinkar till den redan gedigna cocktaillistan. Cadierbarens nya cocktailmeny finns tillgänglig från och med den 22 november och förutom den lekfulla presentationen återfinns flera nya signaturcocktails i menyn.