Historien om Guido Berlucchi börjar i slutet av 50-talet, när egendomen som ligger i Franciacorta i Lombardiet bestämmer sig för att börja producera mousserande viner i samma stil som Champagne. 1961 släpps första årgången, 3 000 flaskor, och därmed skapades Franciacorta. Idag görs, vad många anser vara, det överlägset bästa mousserande vinerna i Italien. Franciacorta är ett litet område öster om Milano och norr om Verona och här görs årligen ca 13 miljoner buteljer, vilken kan jämföras med årsproduktionen av Champagne på mer än 300 miljoner flaskor. Berlucchi ägs av familjen Ziliani och Arturo Ziliani är ansvarig för såväl deras mousserande viner som de röda från Bolgheri.
- Vi är extra stolta och glada att den främsta av producenter från detta exklusiva område besöker Il Tempo. Vi har tillsammans skapat en meny som fångar upp vinernas egenskaper, säger Peter Nordin, krögare på Il Tempo.
När: 23 april 2015
Var: Il Tempo, Högbergsgatan 40, Södermalm