Pressbild Pressbild

Bind din egen julkrans på Ulriksdals Värdshus

Det är naturen som styr julen hos Ulriksdals Värdshus, som förutom sitt klassiska julbord även bjuder in allmänheten till att lära sig hur man binder sin egen julkrans.

Det är full rulle på Ulriksdals Värdshus när det förebereds inför juletider. I några veckors tid har florist Ella Rolf och trädgårdsmästare Maria Hult haft fullt sjå med att torka blommor och kvistar från värdshusets egen odling som nu ska bli till vackra juldekorationer. Den 17 november kan du ta med vänner och familj för mysigt julpyssel, då ni kommer att få lära er hur man binder sin egen julkrans.

– Vi vill uppmuntra alla att upptäcka naturen och ta tillvara på det hösten erbjuder. Många glömmer bort att njuta av naturen så fort mörkret faller men det är en perfekt tid att samla växter från omgivningen och skapa vackra juldekorationer i lugn och ro innan julstressen kommer igång, säger trädgårdsmästare Maria Hult.

Precis som varje år sedan 1800-talet, dukar Ulriksdals Värdshus även upp sitt klassiska julbord som till stor del består av deras egenodlade grönsaker, för en mer hållbar och naturlig jul.

Information
Visa på karta
  • Datum
    17 nov. 2019