Mellan den 10-14 september slår Vassa Eggen ett slag för bisonköttet med en bisonvecka. Det tar lång tid att föda upp bisonoxen då den bara äter gräs och buskar, till skillnad mot andra nötdjur som även äter kraftfoder. Kött från bisonoxen har även en unik protein- och fibersammansättning som gör det väldigt mört och gott. Bisonkött innehåller dessutom betydligt mindre kolesterol än annat nötkött.
- Det finns inte många djur som vi inte har tillagat i köket på Vassa Eggen. Härom veckan när vi satt och käkade p-käk med kockarna snackade vi om mat som man riktigt kan längta efter. Två av rätterna som kom upp var båda tillagade med bisonkött: "Montana Breakfast burger" och "Rib Eye steak". Så till kaffet bestämde vi oss för att ägna en vecka åt att laga bison på Vassa i höst, Christian Olsson, krögare.
Mer information: Vassa Eggen Steakhouse
På menyn i restaurangen mellan den 10-14 september:
Steak tartar på Bisonoxe med purjolöksaska och harsyra
Hickoryrökt Bisonkorv med majskräm "Tamale"
"Montana Breakfast Sliders" Bisonburgare med stekt vaktelägg och "homefries"
Bison Entrecote, Idaho potatis, rökt chilimajonnäs och salsa fresca
Brässerade Bison "short ribs" med sötpotatiskräm