Bistro Jarl vässar konceptet

Lagom till sommar och kock-EM har Bistro Jarl putsat upp sitt franska koncept. Uppfräschningen, som är en hyllning till en fransk mästerkock, innebär även uppskruvat tempo i baren med fler dj:s på kvällarna framöver.

Nyligen avgjordes Bocuse d'Or i Stockholm, något som Bistro Jarl firade med en ansiktslyftning för att hylla stjärnkocken Fernand Point. En doldis som i själva verket lärde upp en generation Michelin-kockar. Med hjälp av mångsysslaren Balthazar Silveira har lokalen getts nya franska designdetaljer.

- Vi ville få fram vem som låg bakom allt och moderniserade det franska köket, vilket var tunt i början av 1900-talet, berättar krögaren Per Nordlind.

Unika foton hämtade från Fernand Points berömda restaurang La Pyramide hänger nu i ett fotogalleri på väggen. Andra nyheter är en enorm spegel, nytt kakel i en del av lokalen och foliering i guld med franska budskap på fönstren. Menyn har fått ny design, men matmässigt är förändringarna små.

- Vi har gjort en rätt, Quenelles, i Fernand Points ära. Det är mycket Lyon och så satsar vi på ostron, vilket är väldigt uppskattat, säger Per Nordlind.

Den kända uteserveringen har fått ny inramning av växter och spaljéer, och framöver utlovas även fler dj:s på kvällarna. Per Nordlind är nöjd med resultatet och glad över tajmingen.

- Det var perfekt med de svenska framgångarna på Bocuse. Det var även många fransmän här och kollade, berättar han.

Mer information: Bistro Jarl