Bistro Zissou har öppnat i Gamla stan: "Mer kul och trevligt"

I samma lokaler som Kagges tidigare huserade hittas numera Bistro Zissou, en liten familjekrog som drivs av Kalle Lindborg och Emma Skerfe. Här får höga förväntningar ge plats åt det lustfyllda, med en meny som varierar efter tycke och smak och en atmosfär som bjuder in till såväl vinhäng som långa middagar.

Lokalen må vara densamma, och visserligen var det Kalle Lindborg som stod för Ka-delen i Kagges, men i övrigt skiljer sig den nya krogen från föregångaren. Menyn på Bistro Zissou är klassiskt uppbyggd med snacks, förrätter, varmrätter, ostservering och desserter som byts ut när andan faller på eller när det dyker upp någon extra bra råvara. Emmas bakgrund inom vinvärlden, bland annat som utbildad sommelier, speglas i dryckeslistan som i klassisk bistroanda består av ett par utvalda viner serverade på glas.

– Vi väljer viner som tillverkats av människor som gillar vin och som har en hållbar inställning till odling. Det finns både josigt rödvin som man helst dricker iskallt, men också något som våra mammor gillar, säger Kalle Lindborg.

Menyn uppdateras regelbundet på den nya bistron i Gamla stan. Foto: Bistro Zissou.

”Var på väg att flytta ut på landet”

Grundidén med det Bistro Zissou är att vara den typ av bistro som ägarparet själva skulle vilja besöka på en semester i Sydeuropa. Men att det blev en ny etablering i Kagges gamla lokaler var något av en slump.

– Egentligen var jag och Emma på väg att flytta ut på landet för att bli grönsaksbönder, men så öppnades möjligheten att driva något vidare i lokalen och då tog vi ett familjesamtal efter många glas vin på en 50-årsfest i mitten av augusti. Dagen efter hade vi bestämt oss, berättar Kalle, och fortsätter:

– Vi har båda två jobbat länge inom branschen och älskar det, men tänkte att det kanske skulle bli svårt att fortsätta när vi fick barn. Så fokus har legat på hur vi gör detta som familj, både jobbmässigt och privat. Vi kom fram till att vårt sätt är att driva en lustfylld liten bistro, som bara har öppet fyra dagar i veckan, där vi har en ganska oknusslig inställning till nivå och förväntningar. Mer kul och trevligt bara.

Bistro Zissou bjuder in till såväl vinhäng som helkvällar med mat och dryck. Foto: Bistro Zissou.

Bistro Zissou håller öppet onsdag till lördag, med både bokningsbara platser och ett par drop-in-stolar som är reserverade för spontana gäster.