Lagom till våren blir det nya tag i NK:s matutbud när stjärnkocken Björn Frantzén tar över ett gäng nya restauranger på varuhuset i slutet av mars. Målet är att NK ska bli en självklar matdestination.
Björn Frantzén, som bland annat ligger bakom Restaurant Frantzén och även har varit aktiv på TV, kommer att ta driva anrika Bobergs Matsal och flera andra matställen som tillkommer på samma plan. Tanken är att han ska sätta sin egen prägel och erbjuda något för olika tillfällen, något som också ska bidra till att göra Nordiska Kompaniet till en given matdestination för besökarna. Uppdateringen sker i samband med att det hundraåriga varuhuset under våren förnyas och storsatsar på mat.
- När möjligheten att driva restauranger på NK öppnade sig såg jag möjligheten att få skapa något nytt och unikt. En stor utmaning som kräver ödmjukhet inför husets anrika historia, säger Björn Frantzén.
Restaurangerna öppnar på plan 4 i slutet av mars.
Mer information: Nordiska Kompaniet (NK)