BLK DNM har öppnat i Stockholm

Har ni missat Johan Lindebergs nya märke BLK DNM som lanserades i februari i New York? Då har ni kanske också missat att han öppnade en butik för märket på Mäster Samuelsgatan 1 vid Biblioteksgatan.

Bland alla trendriktiga New York-bor som uppskattar det skandinaviska modets enkelhet och kvalitet, passade ett koncept som BLK DNM som handen i handsken.

- BLK DNM är mer personligt än någonting jag gjort tidigare och det speglar det liv jag har valt att leva. Att bygga ett varumärke från down town NYC är oerhört inspirerande. Damkollektionen är exakt vad jag vill se på en kvinna och herr är inspirerat av min egen garderob. BLK DNM-kvinnan är stark, oberoende, nästan politisk, säger Johan Lindeberg.

Och nu får alltså alla stockholmare också jubla åt resultatet när den ambitiösa butiken på Mäster Samuelsgatan tar oss med storm. Genom att förmedla attityd och look både när det gäller inredning och plagg imponerar den råa och tuffa butiken. Det unika med idén BLK DNM får man nys om så fort man kliver innanför dörren. Den personliga känslan sitter nämligen i väggarna, bokstavligt taligt. De ruffa tegeldetaljerna varvas med betong och vita väggar. En lyckad förening av nytt och gammalt som skapar en tilltalande industrikänsla, influerad av metropoler som New York, Stockholm och Paris. Och med attribut som en bokhörna och en fotovägg har man till och med lyckats med att bland in en skön och mysig hemmakänsla mitt bland alla hårda industrimaterial.


- Stockholmsbutiken, precis som den i NYC, är inspirerad av hur jag vill bo. Ett typ av kreativt space. Jag vill skapa en miljö där människorna kan vara sig själva. Sitta på golvet och läsa en bok. Ulrika Nilsson (som ligger bakom butiken JUS, reds anmärkning) tolkade bilderna från NYC butiken och skapade en otroligt speciell miljö i tre plan, fortsätter Johan Lindeberg.

Kvadratmetrarna fylls upp med selektiva plagg som Johan Lindeberg varit djupt involverad i designarbetet av. Denim är ju starkt förknippat med jeans och det är lätt att tro att det ska vara huvudämnet i butiken men faktum är att det bara är ett inslag. Här finns allt från kostymer, uddakavajer och skjortor, till skinn- och militärjackor, slappa tshirtar och cardigans som den trevliga personalen gärna guidar dig igenom. Accessoarer finns så klart också representerat och det mest uppmärksammade är kanske solglasögonsamarbetet med Moscot.

Se fler bilder: BLK DNM