Bloc Party på Cirkus

Nu har Bloc Party "släppt" sin nya skiva. Jag gick nu in på deras hemsida för att se om det var femte eller sjätte albumet, men det verkar som om det var det tredje. Bloc Party vet hur man rider vågen, även känd som media.

Jag lyssnade på Bloc Party för några år sedan, när "Banquet" släpptes. Rätt bra poplåt, och åtminstone lät rösten från sångaren unik där och då. Sedan kom albumet, och med det en spelning jag satt på en gräsplätt med öl i handen och lyssnade till på Roskildefestivalen.

Även om jag kanske inte gillat alltför mycket mer med bandet sedan "Banquet", var det en bra spelning. Det var en stor partystämning i tältet. Jag ångrar lite att jag satt ned istället för att stå framme och ösa med de andra.

De här nya låtarna från skivan låter också som det första intressanta sedan jag satt på festivalen och prioriterade en öl framför en bra spelning. De har gått mer elektroniskt på den låten jag hört, men har i alla fall stil att göra det mer okej än hur man for runt och stal runt 2000.

Den 24 februari nästa år spelar de på Cirkus. Till skillnad från Magnetic Fields verkar det inte vara en akustisk spelning med sittplaster, så jag antar att det faktiskt är en rockkonsert. Biljetter finns på Ticnet för 330 + service.