Blöt bläckfiskvecka på Boqueria

Blöt bläckfiskvecka på Boqueria

Pulpo har varit ett stående inslag på Boquerias meny sedan starten. Nu firas den åttaarmade bläckfisken under en hel vecka i september med ett gäng olika pulpo-rätter.

- Vi kommer att ha både klassiska tillagningar och våra egna modernare tolkningar på menyn, säger Christian Olsson, krögare.

Pulpon som serveras på Boqueria fiskas i nordöstra Atlantens kalla vatten och förekommer bland annat i restaurangens paella och som en helgrillad rätt att dela på.

- Vi älskar detta havets kung bland blötdjur och vill fira den mellan 21-27 september. Gott, godare, godast!

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.