Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Boqueria

3,9 • 24 recensioner
Boqueria

Den här livade mötesplatsen inne i Mood-gallerian har länge varit populär både för sina moderna spanska tapas och för sitt trevliga barhäng. Boqueria är indelat i två avdelningar; restaurangen/baren/saluhallen ”Torget”, som ligger inne i gallerian, och den större, mer undangömda restaurangen som ligger precis intill.

Torget
För dig som är ute efter en spontan mötesplats utan bordsbokning är Torget stället att styra stegen mot. Torget ligger mitt i gallerians folkvimmel och fylls varje dag upp med gäster som äter lunch eller tar ett glas och lite plockmat. Efter klockan 17 förvandlas restaurangen till AW-hak med vin, öl cocktails och spansk plockmat som serveras från den centrala baren. Klubbfolk kan även räkna med dj:s och sena klubbsessioner. Dessutom går det att handla med sig exempelvis charkuterier, ostar och pintxos i form av take away från ”saluhallen” – eller beställa catering.

Restaurangen
Vill du ha en lite mer uppstyrd måltid är det bara att låta dig ledas till ett bord inne i den vitkaklade restaurangdelen alldeles intill Torget. Också här är det spanska rätter som står på menyn, och tanken är givetvis att man beställer in flera per person (ungefär 3-4 brukar vara lagom) och delar med sitt sällskap. Lokalen har öppet kök samt både mindre bord på rad och lite större bord att sitta runt. Slå dig ner i en ljusbrun lädersoffa eller hoppa upp på en hög stol och umgås över tapas till lunch, brunch eller middag. Platser finns det gott om, men de går lätt åt.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
31 aug 2018

Vilken stämning det är här! Tycker alltid det ser väldigt inbjudande ut här. Härliga människor, aptitlig mat och gott vin. Gillar att köket är öppet så man kan se när maten lagas. Var där med en vän och tyckte att det var så... Visa hela »

Listad i: Tapas tapas tapas
15 mar 2015

Av någon anledning har jag inte lyckats äta på Boquerian förrän nu. Tog fyra olika rätter, men om man är hungrig/stor i maten kan det vara läge att ta fem. För mig räckte fyra men jag var ändå tvungen att beställa in en till "h... Visa hela »

Listad i: Helglunchfavoriter
23 feb 2018

Jag har varit en flitig besökare på Boquerian de senaste åren i både restaurangen och för barhäng. Maten är supergod, genuin spansk tapas i modern tappning - tar gärna stora räkorna och tonfisk tataki! Det jag gillar här är att det är et... Visa hela »

17 feb 2015

Har ätit på Boqueria flera gånger och aldrig gått missnöjd härifrån. Bra mat, bra service, trevlig atmosfär.

Listad i: Bra barer
10 jul 2018

Endast varit här för ett glas (eller två) på kvällen. Supertrevligt, något hög musik vilket gjorde det svårt att prata men överlag härligt och man blev absolut sugen på att stanna kvar långt in på timmarna!

18 aug 2018

Varit inne i torget några gånger och det är verkligen en mysig och trevlig plats för antingen ett glas vin efter jobbet, förställe inför utgång eller bara en god lunch.

12 jul 2015

Riktigt bra för alla tillfällen: aw med lite tapas, lugn drinkkväll, hel utekväll, lunch, middag

9 jun 2018

Har ätit här väldigt många gånger under de gångna åren och aldrig varit besviken. Det enda är att servicen kan vara väldigt ojämn. Från totalt nonchalanta hovmästare till gudomliga servitriser.

12 maj 2016

En av Stockholms bästa tapasrestauranger enligt mig. Smarriga spanskinspirerade rätter till bra priser. Har även provat deras brunch som även den var grym!

22 dec 2014

Riktigt härlig restaurang. Har ätit på Boquerian en handfull gånger och varit lika nöjd varje gång. Kan även rekommendera tapasbaren som ligger inne gallerian, perfekt aw ställe med bra tilltugg.

26 mar 2017

Trevlig miljö, bra service, spanskt på ett litet bättre sätt!

1 jun 2015

Skön stämning i utebaren med en hel del bra musikarrangemang inne i gallerian

6 apr 2016

Även om detta ställe kan kännas lite hype ibland, älskar jag det! Magisk tapas, magisk sangria-kanna och topp-service!

4 jul 2016

Antagligen stockholms bästa tapas.

6 jul 2015

Blir inte klok på Boquerian. Håller alldeles för ojämn nivå för att jag ska våga kalla det bra. Stundtals är maten riktigt god. Andra gånger är personalen stressad och maten slarvig. Boquerias största ess är dess läge och att folk... Visa hela »

23 apr 2017

Översätt till svenska »

Quality Spanish bites and a great crowd. Excellent for dinner and afterwork. The bar in the mall doubles up for drinks at night on weekends. Good wine selection and "trendy" crowd. Perfect to see and be seen.

4 apr 2018

Riktigt bra stämning i baren med schyssta drinkar och bra DJs! Ser fram emot att sitta på uteserveringen med en cider och deras löjligt goda oliver i sommar!

31 maj 2015

Går du hit så prova deras Hamburgeza som jag kan rekommendera! Bra mat och härlig stämning. Jag gillar att beställa in flera rätter och dela i sällskapet så på så vis passar Boqueria mig. Puls och alltid mycket folk vilket gör Boqueria till... Visa hela »

1 jul 2017

Helt ok service och mat. Va där en fredag. Kanske därför..

19 feb 2018

Toppkrog i innerstan👍

Sida 1 av 2

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-06

“Det är med tapasrestauranger som med thaikiosker - har man ätit på en har man ätit på alla. Den stora skillnaden ligger snarare i numreringen av rätterna än i valet av dem. Inget ont i det, men hur gott det än må vara med friterade bläckfiskringar, patatas bravas och bake off-baguette är det svårt att inte genast bli lite pirrig när det dyker upp någon som vågar trotsa den trygga normen. La Boqueria gör just detta.”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2012-09-13

“Den vänliga, trivsamma stämningen och den prisvärda vällagade maten gör att Boqueria fyller ett tomrum i Stockholms krogvärld. En restaurang blir inte bra bara för att de har höga priser och framför allt, en krog är aldrig bättre än det bemötande de ger sina gäster. Det har man förstått på Boqueria.”

4 av 5 · Metro · 2012-05-24

“I en sådan här stor, stimmig lokal uppstår det också en storstadsenergi som kan vara väldigt trevlig. Vi Stockholmare kanske är lite som New York-, London- eller Barcelonabor ändå, tänker man, och så länge ölen och smårätterna fortsätter att komma in är det väldigt lätt att fortsätta inbilla sig det.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2012-05-23

“Boqueria har kort sagt alla förutsättningar att bli ett långlivat stamställe. En humörkrog som gjord för afterwork-sittningar och livliga kompisträffar - eller bara för en stunds närvaro och småätande på storstadsscenen. Dessutom är den förhållandevis billig att besöka.”