Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Boqueria

3,9 • 19 recensioner
Boqueria

Den här livade mötesplatsen inne i Mood-gallerian har länge varit populär både för sina moderna spanska tapas och för sitt trevliga barhäng. Boqueria är indelat i två avdelningar; restaurangen/baren/saluhallen ”Torget”, som ligger inne i gallerian, och den större, mer undangömda restaurangen som ligger precis intill.

Torget
För dig som är ute efter en spontan mötesplats utan bordsbokning är Torget stället att styra stegen mot. Torget ligger mitt i gallerians folkvimmel och fylls varje dag upp med gäster som äter lunch eller tar ett glas och lite plockmat. Efter klockan 17 förvandlas restaurangen till AW-hak med vin, öl cocktails och spansk plockmat som serveras från den centrala baren. Klubbfolk kan även räkna med dj:s och sena klubbsessioner. Dessutom går det att handla med sig exempelvis charkuterier, ostar och pintxos i form av take away från ”saluhallen” – eller beställa catering.

Restaurangen
Vill du ha en lite mer uppstyrd måltid är det bara att låta dig ledas till ett bord inne i den vitkaklade restaurangdelen alldeles intill Torget. Också här är det spanska rätter som står på menyn, och tanken är givetvis att man beställer in flera per person (ungefär 3-4 brukar vara lagom) och delar med sitt sällskap. Lokalen har öppet kök samt både mindre bord på rad och lite större bord att sitta runt. Slå dig ner i en ljusbrun lädersoffa eller hoppa upp på en hög stol och umgås över tapas till lunch, brunch eller middag. Platser finns det gott om, men de går lätt åt.

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Jag har varit en flitig besökare på Boquerian de senaste åren i både restaurangen och för barhäng. Maten är supergod, genuin spansk tapas i modern tappning - tar gärna stora räkorna och tonfisk tataki! Det jag gillar här är att det är et... Visa hela »

Riktigt bra för alla tillfällen: aw med lite tapas, lugn drinkkväll, hel utekväll, lunch, middag

En av Stockholms bästa tapasrestauranger enligt mig. Smarriga spanskinspirerade rätter till bra priser. Har även provat deras brunch som även den var grym!

Trevlig miljö, bra service, spanskt på ett litet bättre sätt!

Riktigt härlig restaurang. Har ätit på Boquerian en handfull gånger och varit lika nöjd varje gång. Kan även rekommendera tapasbaren som ligger inne gallerian, perfekt aw ställe med bra tilltugg.

Skön stämning i utebaren med en hel del bra musikarrangemang inne i gallerian

Även om detta ställe kan kännas lite hype ibland, älskar jag det! Magisk tapas, magisk sangria-kanna och topp-service!

Översätt till svenska »

Quality Spanish bites and a great crowd. Excellent for dinner and afterwork. The bar in the mall doubles up for drinks at night on weekends. Good wine selection and "trendy" crowd. Perfect to see and be seen.

Antagligen stockholms bästa tapas.

Helt ok service och mat. Va där en fredag. Kanske därför..

Toppkrog i innerstan👍

Blir inte klok på Boquerian. Håller alldeles för ojämn nivå för att jag ska våga kalla det bra. Stundtals är maten riktigt god. Andra gånger är personalen stressad och maten slarvig. Boquerias största ess är dess läge och att folk... Visa hela »

Går du hit så prova deras Hamburgeza som jag kan rekommendera! Bra mat och härlig stämning. Jag gillar att beställa in flera rätter och dela i sällskapet så på så vis passar Boqueria mig. Puls och alltid mycket folk vilket gör Boqueria till... Visa hela »

Vi var ett gäng på 18 personer som hade bokat ett bord en lördagskväll. Vi fick väldigt bra service och stället bjöd på klockren atmosfär och bra musik. Jag rekommenderar starkt boqueria om du är ute efter goda drinkar, skönt häng och en... Visa hela »

Vi fick ett bord mellan 17:30 och 19:45, en väldig kort tid alltså. Det är trångt rund bordet och bordet är redan belamrat med bestick och glas, väldig liten fri yta.

Det tar 15 min till vi äntligen får beställa. 2 beställa 3 tapas var, r... Visa hela »

Populär lunchrestaurang i det övre prisläget.

God men tyvärr inte varm mat serverad på kalla tallrikar.

Dagens oxkind hade blivit bättre med längre koktid.

Urusel ljudmiljö som på många andra ställen. När resta... Visa hela »

Fantastisk mat. Härlig omgivning.. Hanna är bäst!

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-06

“Det är med tapasrestauranger som med thaikiosker - har man ätit på en har man ätit på alla. Den stora skillnaden ligger snarare i numreringen av rätterna än i valet av dem. Inget ont i det, men hur gott det än må vara med friterade bläckfiskringar, patatas bravas och bake off-baguette är det svårt att inte genast bli lite pirrig när det dyker upp någon som vågar trotsa den trygga normen. La Boqueria gör just detta.”

5 av 6 · SvD Mat & Vin · 2012-09-13

“Den vänliga, trivsamma stämningen och den prisvärda vällagade maten gör att Boqueria fyller ett tomrum i Stockholms krogvärld. En restaurang blir inte bra bara för att de har höga priser och framför allt, en krog är aldrig bättre än det bemötande de ger sina gäster. Det har man förstått på Boqueria.”

4 av 5 · Metro · 2012-05-24

“I en sådan här stor, stimmig lokal uppstår det också en storstadsenergi som kan vara väldigt trevlig. Vi Stockholmare kanske är lite som New York-, London- eller Barcelonabor ändå, tänker man, och så länge ölen och smårätterna fortsätter att komma in är det väldigt lätt att fortsätta inbilla sig det.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2012-05-23

“Boqueria har kort sagt alla förutsättningar att bli ett långlivat stamställe. En humörkrog som gjord för afterwork-sittningar och livliga kompisträffar - eller bara för en stunds närvaro och småätande på storstadsscenen. Dessutom är den förhållandevis billig att besöka.”