Boqueria

3,7
58 betyg
Redigera Boqueria

Den här livade mötesplatsen inne i Mood-gallerian har länge varit populär både för sina moderna spanska tapas och för sitt trevliga barhäng. Boqueria är indelat i två avdelningar; restaurangen/baren/saluhallen ”Torget”, som ligger inne i gallerian, och den större, mer undangömda restaurangen som ligger precis intill.

Torget
För dig som är ute efter en spontan mötesplats utan bordsbokning är Torget stället att styra stegen mot. Torget ligger mitt i gallerians folkvimmel och fylls varje dag upp med gäster som äter lunch eller tar ett glas och lite plockmat. Efter klockan 17 förvandlas restaurangen till AW-hak med vin, öl cocktails och spansk plockmat som serveras från den centrala baren. Klubbfolk kan även räkna med dj:s och sena klubbsessioner. Dessutom går det att handla med sig exempelvis charkuterier, ostar och pintxos i form av take away från ”saluhallen” – eller beställa catering.

Restaurangen
Vill du ha en lite mer uppstyrd måltid är det bara att låta dig ledas till ett bord inne i den vitkaklade restaurangdelen alldeles intill Torget. Också här är det spanska rätter som står på menyn, och tanken är givetvis att man beställer in flera per person (ungefär 3-4 brukar vara lagom) och delar med sitt sällskap. Lokalen har öppet kök samt både mindre bord på rad och lite större bord att sitta runt. Slå dig ner i en ljusbrun lädersoffa eller hoppa upp på en hög stol och umgås över tapas till lunch, brunch eller middag. Platser finns det gott om, men de går lätt åt.

Användarbilder på Boqueria Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Boqueria av These S.
  • Bild från Boqueria av These S.
  • Bild från Boqueria av These S.
  • Bild från Boqueria av These S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
15 mar 2015

Av någon anledning har jag inte lyckats äta på Boquerian förrän nu. Tog fyra olika rätter, men om man är hungrig/stor i maten kan det vara läge att ta fem. För mig räckte fyra men jag var ändå tvungen att beställa in en till "h... Visa hela »

Listad i: Helglunch
14 feb 2021

Sen de nya ägarna tog över är det här en turistfälla. Otroligt låg nivå.

31 aug 2018

Vilken stämning det är här! Tycker alltid det ser väldigt inbjudande ut här. Härliga människor, aptitlig mat och gott vin. Gillar att köket är öppet så man kan se när maten lagas. Var där med en vän och tyckte att det var så... Visa hela »

Listad i: Tapas tapas tapas, AW
4 dec 2019

Jag har nu vid det här laget jobbat mig igenom de flesta av Stockholms glammiga och mindre glammiga nattlivs-klubbar-barer-under broar-ställen. Om det är givet att jag älskar att dunka svensk schlager och gamla 80-tals dängor? JAAAAAAA!

Eftersom vårt (jag och... Visa hela »

17 feb 2015 · Uppdaterad

Uppdatering: var tillbaka i februari 2019 och det känns som mycket har hänt, till det sämre. Flera av rätterna var smaklösa och servicen kändes lite virrig.

Har ätit på Boqueria flera gånger och aldrig gått missnöjd härifrå... Visa hela »

Listad i: 🥃 Bra barer
28 feb 2019 · Uppdaterad

Bar och tapas-häng mitt i MOOD-gallerian. Avspänt och trevligt AW-ställe. Gott om sittplatser och alltid stort sortiment av kalla tapas.

30 nov 2019

Boquerian är alltid ett säkert kort, god tapas och skön stämning. Väldigt bra aw-ställe.

21 mar 2023

Riktigt stämningshöjare till ställe! Det är mycket trevligt att ta en Aw på torget. För att sedan ta sin in till köket för en trevlig middag. Maten är god men inget jätte speciellt. Stämningen är toppen och goda drinkar!

6 feb 2020

Bästa tillfället att besöka Boqueria är en lördagseftermiddag. Att sitta på ''torget'' mitt i Moodgallerian med ett glas öl och kanske några pintxos och se folk strömma genom i slutet på sina shoppingturer och andra sitter och... Visa hela »

23 feb 2018

Jag har varit en flitig besökare på Boquerian de senaste åren i både restaurangen och för barhäng. Maten är supergod, genuin spansk tapas i modern tappning - tar gärna stora räkorna och tonfisk tataki! Det jag gillar här är att det är et... Visa hela »

12 jul 2015

Riktigt bra för alla tillfällen: aw med lite tapas, lugn drinkkväll, hel utekväll, lunch, middag

12 feb 2019

Har varit i restaurangen vid ett tillfälle för typ 100 år sedan. Tyckte att atmosfären var fantastiskt. Belysningen, surret, livligt, bra service och allmänt bra känsla. Maten var ok men sjukt överprisad.
Så nu hamnar jag här främst i bardelen... Visa hela »

22 dec 2014

Riktigt härlig restaurang. Har ätit på Boquerian en handfull gånger och varit lika nöjd varje gång. Kan även rekommendera tapasbaren som ligger inne gallerian, perfekt aw ställe med bra tilltugg.

12 maj 2016

En av Stockholms bästa tapasrestauranger enligt mig. Smarriga spanskinspirerade rätter till bra priser. Har även provat deras brunch som även den var grym!

Listad i: Helglunch
10 jul 2018

Endast varit här för ett glas (eller två) på kvällen. Supertrevligt, något hög musik vilket gjorde det svårt att prata men överlag härligt och man blev absolut sugen på att stanna kvar långt in på timmarna!

18 jan 2020

Jag har varit på Boquerian cirka 4-5 gånger (inbjudan till födelsedagsmiddagar t.ex.), varje gång har servicen och bemötandet från personalen där var under all kritik. Otrevliga och nonchalanta, känslan är att de tycker att man tar upp deras tid. Vi h... Visa hela »

22 jan 2020

När folk säger hur bra dom tycker om Bouqerian så kan jag verkligen inte relatera tyvärr. Bra AW-ställe men ALLTID så mycket folk. Jag hade ont i öronen efter att jag gick därifrån sist jag var där och hörde knappt vad mitt sällskap sa o... Visa hela »

6 feb 2020

Oj så trevligt! Perfekt AWhäng. Älskar stämningen och musiken! Hamnar alltid här...

30 maj 2019

Detta ställe är perfekt för en AW! Bubbel och småsnittar vad mer kan man behöva? Musik spelas och sällskapet får du stå för själv!

Organiserat runt baren och där man väljer snittar som numera fått innehållslappar! D... Visa hela »

8 feb 2020

Ett ställe som har något för alla! Maten var bra och faktiskt en okej ljudvolym i restaurangen. Det räcker gott och väl med fyra smårätter per person.

Sida 1 av 3

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-06

“Det är med tapasrestauranger som med thaikiosker - har man ätit på en har man ätit på alla. Den stora skillnaden ligger snarare i numreringen av rätterna än i valet av dem. Inget ont i det, men hur gott det än må vara med friterade bläckfiskringar, patatas bravas och bake off-baguette är det svårt att inte genast bli lite pirrig när det dyker upp någon som vågar trotsa den trygga normen. La Boqueria gör just detta.”

5 av 6 · SvD Krogguiden · 2012-09-13

“Den vänliga, trivsamma stämningen och den prisvärda vällagade maten gör att Boqueria fyller ett tomrum i Stockholms krogvärld. En restaurang blir inte bra bara för att de har höga priser och framför allt, en krog är aldrig bättre än det bemötande de ger sina gäster. Det har man förstått på Boqueria.”

4 av 5 · Metro · 2012-05-24

“I en sådan här stor, stimmig lokal uppstår det också en storstadsenergi som kan vara väldigt trevlig. Vi Stockholmare kanske är lite som New York-, London- eller Barcelonabor ändå, tänker man, och så länge ölen och smårätterna fortsätter att komma in är det väldigt lätt att fortsätta inbilla sig det.”

4 av 5 · DN Krogkommissionen · 2012-05-23

“Boqueria har kort sagt alla förutsättningar att bli ett långlivat stamställe. En humörkrog som gjord för afterwork-sittningar och livliga kompisträffar - eller bara för en stunds närvaro och småätande på storstadsscenen. Dessutom är den förhållandevis billig att besöka.”