Boutiquehotellet Villa Dagmar öppnar i maj

Den 6 maj öppnar boutiquehotellet Villa Dagmar, som är systerhotell till Hotel Diplomat, portarna intill Östermalmshallen. Samtidigt öppnar även hotellrestaurangen, som drivs i ett nära samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson, som är grundarna av Michelin-restaurangen Aloë.

Villa Dagmar ligger i en välbevarad fastighet i jugendstil som varsamt har renoverats och byggts om under ledning av arkitekterna på Tengbom. Det vackra boutiquehotellet ska skapa en känsla av en modern internationell stadsvilla där man ska kunna njuta av god service, mat- och dryckesupplevelser samt avkoppling och möten.

Hotellets 70 rum och sviter får utsikt över Nybrogatan eller innergården, som är täckt med ett glastak och som för tankarna till en italiensk piazza. Här finns en mat- och vinbar, restaurang, kombinerad koncept- och blomsterbutik, ett holistiskt spa samt direktanslutning till Östermalms Saluhall.


Foto: Villa Dagmar av Carl Hjelte.

Restaurang Villa Dagmar, som drivs i ett samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson, får en modern internationell atmosfär. Menyn präglas av Medelhavet med många spännande rätter.

– Med restaurangen vill vi skapa en modern och tidlös klassiker. Några av våra ledord är 'Including Contemporary Gastronomy' och 'The Real New Nordic'. En meny som inbjuder till spontanitet och lekfullhet, säger Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

Bakom hotellets interiör står Anna Cappelen och inredningsarkitekten Per Öberg tillsammans med inredaren Helena Belfrage. Inspirationen har de hämtat från sina resor runt om i Europa. Villa Dagmar blir ett eklektiskt hem fyllt med noga utvalda detaljer, skandinavisk design, internationella möbelklassiker samt exklusivt ritade möbler av Per Öberg.

Villa Dagmar öppnar den 6 maj på Nybrogatan 25-27.