Stockholms största test av semlor gick av stapeln tisdagen den 6 februari på Mornington Hotel. Av 31 testade semlor stod Brioche i Alvik som vinnare med 4,6 poäng av 5 möjliga. Tvåa kom Ritorno Konditori med 4,4 poäng följt av Konditorn och Bagarn som fick 3,8 poäng.
I ett blindtest fick juryn - bestående av 27 utvalda smakdomare (här fanns en Årets konditor, ett flertal semmel-experter, influencers, kockar och även två representater från oss på Thatsup) testa sig igenom hela utbudet. Bedömningen skedde utifrån utseende och smak med en betygsskala på 1-5. Varje smakdomare fick ge sitt poäng på vardera semla och resultatet samlades sedan ihop och räknades ut genom att poängen delades på antalet personer som testat semlan. Testet arrangerades av Agnes Lindberg och Annelie Vest som tillsammans står bakom Smakdomarna Stockholm och som båda är passionerat förtjusta i sötebröd.
Vinnaren av årets bästa semla blev Brioche som är ny på prispallen. Tvåan Ritorno vann kampen om Stockholms godaste kanelbullar år 2016 och trean Konditorn & Bagarn vann Stockholms bästa semla år 2016.
Under testet kunde man bland annat höra följande citat om vinnaren:
“Snygg, osötad grädde, salt bröd”, “lyxiga råvaror”, “perfekt smak och blandning”, “mmm, rostad mandel och god smak”, “mandelmassa 5 poäng”.
Stockholms bästa semla 2018
1. Brioche
2. Ritorno Konditori
3. Konditorn & Bagarn
K-Märkt
Stinas Bageri
Dessert & Choklad
Bread & Table
Bröd & Salt
Magnus Johanssons Bageri
Bageri Passion
Pesso Bageri
Wienercaféet
Bageriet Bulleboden
Tidningshuset by Pontus
Gateau
Haga Tårtcompani & Bageri
Bullar & Bröd Stenugnsbageri
Gunnarsons specialkonditori
Vivels Konditori
Brunkebergs Bageri
Grillska Huset
SoFo Bageri
7-Eleven Grev Turegatan 6
Lidingö Bröd & Pâtisserie
Droppens Konditori
Torsgatan
Söderbergs Bageri
Bageri Petrus
Konditori Eclair
Tössebageriet
Konditori Sans Rival
Läs även vår guide Semmeldags! Här hittar du goda semlor i Stockholm.