Den 2 maj får Sverige ett exklusivt besök av Philip Howard, kökschefen från restaurang Elystan Street i London, när han gästspelar i köket på Terreno Kitchen på The Winery Hotel. Det kommer att serveras en limiterad sexrättersmeny, där Londons kulinariska scen möter nordiska smaker – allt kombinerat med hantverksmässiga viner.
Philip Howard är en av Storbritanniens mest respekterade kockar. I 25 år var han kökschef på den tvåstjärniga restaurangen The Square och sedan 2016 driver han Elystan Street i London, som bara ett år efter öppning belönades med en stjärna i Guide Michelin. Han är även delägare i flera framstående restauranger i London.
– Philip var min kökschef på The Square för över 20 år sedan, och vi har hållit kontakten sedan dess. Jag har alltid varit djupt imponerad av hans rena smaker och hans förmåga att förvandla enkla råvaror till en smaksensation. Jag ser verkligen fram emot att se Philip kreera med svenska råvaror i vårsäsong och tillsammans skapa både smakkombinationer och stämning i restaurang Terreno Kitchen, säger Johan Styffe, kökschef på The Winery Hotel.
– Att besöka Stockholm och laga mat tillsammans med Johan igen ska bli otroligt roligt. Det kommer bli en minnesvärd kväll. Jag ser dessutom verkligen framemot att få njuta av den svenska matlagningsscenen som håller hög nivå, säger Philip Howard, kökschef på Elystan Street.
Avsmakningsmenyn som serveras den 2 maj består av sex serveringar med tillhörande viner som noggrant valts ut av The Winery Hotels chefssommelier John Sterner. Menyn kostar 2 850 kronor och det finns ett begränsat antal platser som bokas via hotellets hemsida.