Burberry öppnar på Biblioteksgatan

I höst öppnar Burberrys första fristående flaggskeppsbutik i Sverige. Adressen blir Biblioteksgatan 6 - där många andra toppbutiker fyller gatorna. Biblioteksgatan har under de senaste åren kommit att bli en självklar destination för modeälskare. Det blir ett fullkoncept för män och kvinnor, där även accessoarer som glasögon, väskor och parfymer kommer att säljas.

Det är danska Group 88 som leder öppningen av den 210 kvadratmeter stora butiken. Under hösten planeras även fler nyöppningar i området runt Bibliotekstan. Hufvudstaden heter fastighetsmäklarna som hyr ut lokaler till butik- och kontorshyresgäster. Och de ser positivt på öppningen av Burberry-butiken.

- Att ett så anrikt och internationellt etablerat varumärke som Burberry väljer att öppna en flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan, visar att vi på Hufvudstaden har agerat rätt och att utvecklingen går i linje mot det mål som vi har i att stärka området Bibliotekstan, säger Henrik Egnell chef, affärsutveckling butik på Hufvudstaden.