Hundred Burgers från Spanien flyger in råvaror för att kunna erbjuda sin prisbelönta burgare under festivalen. Foto: pressbild Hundred Burgers från Spanien flyger in råvaror för att kunna erbjuda sin prisbelönta burgare under festivalen. Foto: pressbild

Burgarfestivalen Stockholm Burger Fest återvänder med burgare i världsklass

Den 6–8 juni fylls Smålandstorget återigen med några av världens bästa burgare när Stockholm Burger Fest återvänder. I år gästas festivalen av burgare från Spanien och Tyskland.

Det här blir festivalens sjunde år på Smålandstorget utanför Barrels Burgers & Beer City, där burgarentusiaster samlas för att njuta av hamburgare i dagarna tre.

Stockholm Burger Fest är ett samarbete mellan gänget på hamburgarsajten Burgerdudes och nämnda Barrels, som tillsammans serverar årets festivalburgare med hängmörat svenskt kött, burgarcheddar, hackad lök, pickles, picklad chili och burgardressing i Barrels nybakade burgarbröd.

Som tidigare år gästas festivalen även av internationella förmågor. I år är det Hundred Burgers från Madrid och Valencia samt Goldies från Berlin och Frankfurt som öppnar popup-restauranger med egna råvaror och personal. Hundred Burgers flyger upp alla sina ingredienser, inklusive hängmörat kött och sina egenbakade milk buns, hela vägen från Spanien för att servera en prisbelönt burgare med Rubia Gallega-kött, american cheese, karamelliserad lök, camembertkräm och bbq-sås. Goldies tar med sin senaste burgare, 7th Street Burger, som innehåller löksmashat kött, american cheese, pickles, stekt hackad lök och en specialsås.

– I år har vi två riktiga drömbokningar som är helt unika för Sverige. Hundred Burgers från Spanien är rankade som tvåa i världen, och Tysklands bästa burgarrestaurang Goldies återvänder efter fjolårets succéfestival med en helt ny hamburgare. Båda dessa restauranger gör Sverige-exklusiva popups på festivalen. Vi och Barrels serverar dessutom en fantastiskt somrig burgare som är supergod, säger Toby Lee, chefredaktör på Burgerdudes.se.

Burgarna är lite mindre så att man kan testa flera och de kostar 105 kronor styck. Veganska och glutenfria alternativ finns. Till det har man låtit brygga ett öl unikt för festivalen som går att dricka på plats.

Festivalen är öppen för besökare i alla åldrar och inträdet är gratis.

Information