Guiden till godisaffärer i Stockholm

Guiden till godisaffärer i Stockholm

Är du en riktig godisråtta har du kommit till rätt ställe, i Stockholm finns det mängder av godisaffärer där du kan stilla ditt sötsug. Från färgglatt smågodis till lyxig hantverkslakrits och klassisk konfektyr – det finns något för alla smaker och tillfällen. Oavsett om du ska plocka ihop din favoritblandning till lördagskvällen, eller köpa en söt present till någon du tycker om, så finns det flera godisaffärer i Stockholm som är specialiserade på just godis och sötsaker. Här är guiden till riktigt bra godisbutiker i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Bästa godisaffärerna i Stockholm
  1. Caramella – Klassisk godisaffär
  2. Lakritsroten – Lakritsparadis
  3. Tasty America – Amerikanskt godis
  4. House of Candy Drottninggatan – En hel godisvärld
  5. Karla Frukt – Ikonisk konfektyrbutik
  6. Pärlans konfektyr – Lyxig kola
  7. Birka Gott – Nostalgiska godissorter
  8. Kandy'z – Stans största godisbutik
  9. Gamla Stans Polkagriskokeri – Historiskt hantverk
  10. Hemmakväll – Snabba med det senaste

Bästa godisaffärerna i Stockholm

Caramella

Hemsida

Klassisk godisaffär

Den här godisbutiken precis vid Hötorget rymmer hundratals olika godissorter med både lösviktsgodis, fin choklad och riktiga nostalgikarameller. Är du ute efter en söt present till någon du håller kär så kan du köpa med dig presentinslagna godisboxar.

Lakritsparadis

Lakritsroten finns på flera håll i stan och som namnet antyder är det ett riktigt paradis för alla lakritsälskare. Butiken är fylld från golv till tak med sött, salt och allt däremellan. För den som är extra nyfiken anordnas lakritsprovningar med jämna mellanrum.

Amerikanskt godis

Längtar du efter Willy Wonka, färgglada jelly beans och Reese's peanutbutter cups kan du bege dig till Tasty America. Här är hyllorna fyllda av amerikanska sötsaker, men även bakverk, snacks och matlagningsprodukter.

House of Candy Drottninggatan

En hel godisvärld

House of Candy är en fantasifull värld fylld med över 450 sorters lösgodis. Har du en särskild favorit som du inte hittar så tar de gärna emot önskemål. Här ligger fokus alltid på att kunna erbjuda färskt godis till humana priser.

Karla Frukt

Ikonisk konfektyrbutik

I över 90 år har Karla Frukt huserat på Karlavägen 72 med sin tidsenliga och ikoniska neonskylt. Här köper du godis från ett noga utvalt sortiment av både nostalgiska sorter och nya favoriter. I butiken finns även en kaffebar där de serverar frukost, enklare lunchrätter, milkshakes och gelato.

Pärlans konfektyr

Hemsida

Lyxig kola

På Pärlans Konfektyr tillverkar man hemmagjord ekologisk kola i olika smaker. Kolan tillverkas på plats i butiken och man gör även kolasåser och söta små praliner. Sätt lite guldkant på vardagen, eller köp en av deras presentlådor till någon du tycker om.

Birka Gott

Nostalgiska godissorter

I hjärtat av Birkastan hittar du godisbutiken Birka Gott. Den ser liten ut från utsidan och är lätt att missa, men väl inne möts du av mängder av godsaker. Här finns det en hel del nostalgigodis för den som vill minnas barndomens sötsaker.

Kandy'z

Stans största godisbutik

Med över 1000 sorter i sitt lösgodissortiment är Kandy'z butik i Segeltorp Stockholms största. Butiken finns på flera håll i stan och har alltid mängder av färskt lösgodis i olika former att erbjuda. Håll dig till dina gamla favoriter, eller upptäck helt nya sorter att testa.

Gamla Stans Polkagriskokeri

Hemsida

Historiskt hantverk

Titta på när polkagrisarna tillverkas, ta ett smakprov och köp med dig dina favoritsmaker hem. Butiken liknas vid godisbutiken i Pippi Långstrump, med en historisk och lekfull inredning med polkagrisar i alla möjliga färger och former.

Snabba med det senaste

Hemmakvälls butiker är från golv till tak fyllda med alla tänkbara sorters lösgodis, choklad, snacks och annat som lockar stans sötsugna. Kedjan, som finns på fyra adresser i Stockholm, har gjort sig känd för att vara bland de första att presentera nya smaker och sorter så fort de lanseras. 

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta