Burger Fest 2019: Hyllade gäster under burgarfestivalen

Tre dagar av "total burgarkärlek" – det utlovas när Europas största burgarfestival återvänder den 24-26 maj med besök av både svenska och internationella succékoncept. Bakom festivalen står burgarsajten Burgerdudes.

Likt tidigare arrangeras Burger Fest på Smålandstorg utanför Barrels Burgers & Beer mitt i city. Här serverar Barrels, Burgerdudes och tre gäster varsin burgare under tre dagar. En av gästerna är Londonkrogen Bleeker, som återvänder med sina prisbelönta burgare efter förra årets uppskattade besök. Även danska Gasoline Grill, som rankats bland världens bästa av Bloomberg och Burgerdudes, finns på plats och kommer att erbjuda sin ekologiska cheeseburger.

Man hittar även BBQ-framgången Brisket & Friends från Årsta, som förra året vann Gulddraken och öppnade sin andra restaurang i Vasastan. Under Stockholm Burger Fest kommer de att servera en “Chopped Brisket Bun” med hackad brisket, aioli och redslaw.

– Vi reser världen över i jakt på världens bästa burgare, och vi har recenserat fler än 350 hamburgare från över 50 länder. I år erbjuder vi fyra fantastiska burgare som inte går att äta någon annanstans i Sverige. Gasoline Grill är Danmarks bästa burgarrestaurang och vi rankar Bleecker som fyra i världen. Brisket & Friends prisbelönta barbecue har verkligen tagit Stockholm med storm, och är en given gäst på årets festival, säger Toby Lee, chefredaktör på Burgerdudes.se.

Besökare kommer även kunna festa loss på festivalklassikern “The Burgerdude: Festival Edition” – en miniburgare med svenskt kött, ekologisk ost och "eldig" majonnäs, skapad av Barrels och Burgerdudes.