Brisket & Friends Vasastan

4,1
14 betyg
Redigera Brisket & Friends Vasastan

På smokehouse-restaurangen Brisket & Friends i Vasastan kombineras BBQ från Texas med hantverksöl från Stockholm. Här kan man både äta och mötas upp över en AW med öl och rökiga smaker.

Brisket & Friends startades i Årsta industriområde och kom snart till Upplandsgatan i centrala stan. Här är det lite som att befinna sig i Texas och i Stockholm på samma gång. Menyn består av olika sorters protein, som beställs på vikt och kombineras med tillbehör såsom coleslaw eller mac n' cheese. På protein-sidan hittar man bland annat kötträtter som pulled pork och sticky chickenwings, men även vegetariska och veganska alternativ med smaker från Texas. Tanken är att man ska kunna välja lite av varje och plocka ihop sin egen måltid beroende på hur hungrig man är.

Lokalen följer samma rustika tema, med långa träbord, läderbänkar, industrilampor och tegel. Här kan man inte bara äta lunch och middag, utan även sondera utbudet av hantverksöl från lokala Stockholmsbryggerier. På fredagar arrangeras AW-häng med en provbricka som består av olika ölsorter och serveras med nyrökta wings och korv. Restaurangen har även en undangömd uteservering på innergården som är öppen året runt. Här kan man äta och svalka sig med en kall öl på lagom avstånd från trafikbruset.

Se även Brisket & Friends Södermalm, Brisket & Friends Årsta

Användarbilder på Brisket & Friends Vasastan Visa alla

  • Lägg till bild
  • Back-breaker  – Bild från Brisket & Friends Vasastan av Saga S.
  • Take away  – Bild från Brisket & Friends Vasastan av Ida B.
  • Bild från Brisket & Friends Vasastan av Catrin M.
  • Brisket, fläsklägg och högrev. Mac n cheese och coleslow – Bild från Brisket & Friends Vasastan av Malin L.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
13 aug 2019

Jag gillar Brisket & Friends! Kanske inte riktigt så mycket som hypen jag hört från olika håll, men tillräckligt mycket för att jag garanterat kommer tillbaka. Älskar den här nya trenden med "kvalitets-snabbmat". Man beställer i baren dir... Visa hela »

Listad i: Take away
10 apr 2020

Här kan man stilla sina köttcravings! Har både ätit på plats precis vid öppning och denna vecka valde vi att köpa med hem. Hög kvalité på allt kött men min favorit är korven! gud, glöm inte beställa korven. Som de andra recen... Visa hela »

20 aug 2019

Ett perfekt ställe att äta en snabb middag ist för take away ( du kan dock ta take away härifrån om du vill)
Prisvärt, du besäller exakt hur mycket du vill äta ( heja minska matsvinn) och det går snabbt.
Du tittar på tavlan ( se bild) oc... Visa hela »

10 mar 2023

Otroligt mysig och avslappnad stämning, att få sitta på en BBQ-restaurang down south i USA har aldrig känts närmare.

Man kommer in, beställer mat, får maten uppslevad på en stålbricka (direkt), sätter sig ner och äter. Det gå... Visa hela »

5 jun 2019

Kom hit en tisdagkväll med min partner, vi var köttsugen och då passar BnF kanon.
Här kan man välja på olika sorters rökta köttbitar, kyckling, vegogrejer, cornbread, salsa, potatissallad med mera. Älskar att man bara kan bygga sin egen bricka och... Visa hela »

25 okt 2019

Jag körde på pulled pork, coleslaw och majsröra. Allt är gott men saknar kärleken till tillbehören. De andra som testade deras brisket kände att den var väldigt god men att den tjocka delen var ganska torr. Älskar deras lokal så kul uppbyggd. Kä... Visa hela »

2 maj 2022

Äntligen tog jag mig hit! Härlig lokal med stort och kul öl-utbud! Maten var vällagad och saftig och supergod! Men man bör vara köttfanatiker om man ska besöka detta ställe!

14 aug 2019

Hade sett fram emot detta besök men var alla populära favoriter slut på menyn. Vilket såklart var en besvikelse. Annars Enkelt och prisvärt där alla rätter läggs upp på en bricka.

4 okt 2019

Supergott bra personal 😄

30 dec 2021

10 mar 2022

31 aug 2022

9 mar 2022

2 dec 2021

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

12 mar 2019

Inför invigningen av Brisket and Friends Vasastan, bjöds @gastronomystockholm och andra bloggare inför en provsmakning. Jag förväntade mig riktigt smakrik mat likt sydstaterna i USA. Mina förväntningar var stämde ganska bra. Vi fick en hel del på menyn. Visa hela »