Brisket & Friends Vasastan

Top 100
3,9
16 betyg
$$
Steakhouse
Brisket & Friends
3,9
16 betyg

På smokehouse-restaurangen Brisket & Friends i Vasastan kombineras BBQ från Texas med hantverksöl från Stockholm. Här kan man både äta och mötas upp över en AW med öl och rökiga smaker.

Brisket & Friends startades i Årsta industriområde och kom snart till Upplandsgatan i centrala stan. Här är det lite som att befinna sig i Texas och i Stockholm på samma gång. Menyn består av olika sorters protein, som beställs på vikt och kombineras med tillbehör såsom coleslaw eller mac n' cheese. På protein-sidan hittar man bland annat kötträtter som pulled pork och sticky chickenwings, men även vegetariska och veganska alternativ med smaker från Texas. Tanken är att man ska kunna välja lite av varje och plocka ihop sin egen måltid beroende på hur hungrig man är.

Lokalen följer samma rustika tema, med långa träbord, läderbänkar, industrilampor och tegel. Här kan man inte bara äta lunch och middag, utan även sondera utbudet av hantverksöl från lokala Stockholmsbryggerier. På fredagar arrangeras AW-häng med en provbricka som består av olika ölsorter och serveras med nyrökta wings och korv. Restaurangen har även en undangömd uteservering på innergården som är öppen året runt. Här kan man äta och svalka sig med en kall öl på lagom avstånd från trafikbruset.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
16

Recensioner av Brisket & Friends

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Jättegod mat och härlig vibe. Synd att man blir så mätt bara! haha. Hade velat äta meeeer!

Otroligt mysig och avslappnad stämning, att få sitta på en BBQ-restaurang down south i USA har aldrig känts närmare.

Man kommer in, beställer mat, får maten uppslevad på en stålbricka (direkt), sätter sig ner och äter. Det gå...

Jag gillar Brisket & Friends! Kanske inte riktigt så mycket som hypen jag hört från olika håll, men tillräckligt mycket för att jag garanterat kommer tillbaka. Älskar den här nya trenden med "kvalitets-snabbmat". Man beställer i baren dir...

Listad i: Take away

Här kan man stilla sina köttcravings! Har både ätit på plats precis vid öppning och denna vecka valde vi att köpa med hem. Hög kvalité på allt kött men min favorit är korven! gud, glöm inte beställa korven. Som de andra recen...

Ett perfekt ställe att äta en snabb middag ist för take away ( du kan dock ta take away härifrån om du vill)
Prisvärt, du besäller exakt hur mycket du vill äta ( heja minska matsvinn) och det går snabbt.
Du tittar på tavlan ( se bild) oc...

Äntligen tog jag mig hit! Härlig lokal med stort och kul öl-utbud! Maten var vällagad och saftig och supergod! Men man bör vara köttfanatiker om man ska besöka detta ställe!

Kom hit en tisdagkväll med min partner, vi var köttsugen och då passar BnF kanon.
Här kan man välja på olika sorters rökta köttbitar, kyckling, vegogrejer, cornbread, salsa, potatissallad med mera. Älskar att man bara kan bygga sin egen bricka och...

Jag körde på pulled pork, coleslaw och majsröra. Allt är gott men saknar kärleken till tillbehören. De andra som testade deras brisket kände att den var väldigt god men att den tjocka delen var ganska torr. Älskar deras lokal så kul uppbyggd. Kä...

Hade sett fram emot detta besök men var alla populära favoriter slut på menyn. Vilket såklart var en besvikelse. Annars Enkelt och prisvärt där alla rätter läggs upp på en bricka.

Supergott bra personal 😄

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Inför invigningen av Brisket and Friends Vasastan, bjöds @gastronomystockholm och andra bloggare inför en provsmakning. Jag förväntade mig riktigt smakrik mat likt sydstaterna i USA. Mina förväntningar var stämde ganska bra. Vi fick en hel del på menyn.

Så tycker pressen

DN Krogkommissionen

· 3 av 5 · 2019-04-04

“Fest för köttätare med tunna plånböcker”

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
3,9
16

Representerar du Brisket & Friends Vasastan?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på Brisket & Friends Vasastan?

På Brisket & Friends Vasastan serveras bland annat:

  • Kött
  • Amerikanskt
  • Steakhouse

Vad kostar det att äta på Brisket & Friends Vasastan?

Brisket & Friends Vasastan ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av bar är Brisket & Friends Vasastan?

Vi har klassificerat Brisket & Friends som:

  • Ölbar

Serverar Brisket & Friends Vasastan lunch?

Ja, Brisket & Friends har lunchserveringar.

Har Brisket & Friends Vasastan uteservering?

Ja, Brisket & Friends Vasastan har en uteservering som ger dig möjlighet att njuta av vädret samtidigt som du äter eller tar en drink.

Var ligger Brisket & Friends Vasastan?

Brisket & Friends Vasastan ligger på Upplandsgatan 7, 111 23, City, Vasastan, Norrmalm. I närheten ligger Kungsgatan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Rådmansgatan (ca 500m).