Caliente öppnar ny tapasbar i City

Det är svårt att få nog av tapas. Med ytterligare en restaurang i Caliente-familjen, som nu även öppnar i City, lär det inte heller bli mindre av den spanska plockmaten här i stan. På den nya upplagan av tapasbaren är det samma koncept som tidigare som gäller, dock med några små och lite större tillskott.

Caliente Tapas Bar har redan sedan tidigare spridit spansk matkultur och hetta på Kungsholmen och i Vasastan, och nu är det alltså dags för City - närmare bestämt Adolf Fredriks Kyrkogata i närheten av Hötorget. Precis som hos syskonen står den spanska matupplevelsen i centrum med ett stort gäng tapas på menyn. Som gäst kommer du att känna igen konceptet om du har ätit på Calientes tidigare, men några förändringar går dock att skönja på den spanska restaurangen.

En märkbar förändring är att tapasbaren har växt och blivit större. Här finns plats för mer än 100 gäster, något som till skillnad från de mindre upplagorna gör det möjligt för större sällskap på 25 personer att få bord och njuta av plockmaten tillsammans. Även på höjden är lokalen rymligare, med en maffig takhöjd som ackompanjeras av väggarnas spanska motiv målade av en spansk konstnär.

Till de andra trevliga tillskotten hör inte minst större fokus på cocktails och utrymme för lite extra spanska vibbar då och då.

- Lokalens storlek gör att man kommer kunna satsa mer på event, som exempelvis tangokvällar någon gång per månad, berättar restaurangchefen Gabriel Sharro.

Mer information: Caliente Tapas Bar Adolf Fredriks Kyrkogata