Chokladfestival 2009

Chokladfestival 2009

Med start den 9 oktober blir det chokladfestival på Nordiska museet i dagarna tre. För åttonde året i rad intar chokladtillverkare, leverantörer och konditorer museets stora hall för att presentera det senaste inom kvalitetschoklad.

Frukt och bär, kryddor och sprit, kaffe och salt... Dessutom choklad med smak av kanel, lakrits, rosépeppar, rom, hallon, passionsfrukt och mycket mer. Festivalen är en självklar plats för den chokladintresserade som letar nyheter, vill träffa experter eller frossa i praliner, chokladkakor och bakverk. På scenen hålls demonstrationer - här finns många tips att hämta.

Man har också precis som vanligt en chokladmarknad. Här är det försäljning och provsmakning som gäller av de åtråvärda godsakerna.

På fredagen delas det eftertraktade priset "Årets Konditor" ut inför publiken på plats.


Foto: Peter Segemark

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.