Clarion öppnar grönskande takterrass i city: "Magisk vy"

Takbarernas tid är här. Nu öppnar Clarion Hotel Sign sin nya Rooftop Garden Bar, en somrig city-oas som ska satsa på hållbarhet och att minska svinnet.
– Med en magisk vy över takåsarna och med sköna Motown-tunes är det här den ultimata sommardestinationen, säger Henrik Berghult, VD på Clarion Hotel Sign.

Med Rooftop Garden Bar vill man inspirera och engagera kring minskat svinn, utan att tumma på kvalitet och smakupplevelse. Till barens cocktails används återvunnen frukt som kokats till lag och juicer. Tidigare använd frukt torkas och används som garnering, och plastsugrör är ett minne blott.

– På Rooftop Garden Bar ser vi till att våra fräscha cocktails avnjuts på det mest hållbara sättet som går – från skapandet till recyclandet, vilket går helt i linje med vårt övergripande hållbarhetsarbete som genomsyrar hela hotellet, säger Henrik Berghult.

Den nya takterrassen är ett samarbete med Absolut och deras “The Green Hustle”, ett initiativ som ska minska svinnet i världens barer och göra bartenders och bargäster mer medvetna om hållbarhetsfrågor. Vid sidan om drinkarna serveras även enklare rätter.

Rooftop Garden Bar står öppen onsdag till torsdag klockan 16-21.30 samt fredag till lördag klockan 14-21.30. Takterrassen går även att abonnera för privata evenemang och rooftop-events.