Clarion Hotel Sign skapar ny musikscen med Gigital

Gigital, en svensk digital marknadsplats för artistbokningar, ingår från och med nu ett års samarbete tillsammans med Clarion Hotel Sign, med ambitionen att skapa en ny scen för livemusik i Stockholm.

Gigital är en Stockholmsbaserad startup som utmanar musikbranschen genom att göra det enklare för aktörer inom nöje, event och retail att hitta och boka unika artister. Tjänsten lanserades officiellt i september 2018 med syftet att länka samman artister och bokare.

- Vi ser ett större intresse från våra internationella gäster att få en helhetsupplevelse i staden de besöker. Just därför vill vi ge ett smakprov av det svenska musikundret, säger Charlotte Rehn på Clarion Sign.

Samarbetet utgörs av konceptet un:signed, där up & coming-artister uppträder på Clarion Sign varje onsdag under hela 2019. Utöver det erbjuds hotellets brunchgäster jazzunderhållning varje lördag.

- Samarbetet med Clarion Hotel Sign är precis i linje med det vi vill åstadkomma. Att livemusiken ska bli tillgänglig för en större publik och för fler artister. Under 2019 kommer uppemot 100 akter att få tillfälle att visa upp sig på en av Stockholms största mötesplatser, säger Gigitals vd Givar Shabani.

Schema

30 januari: Cherie Cherokee

6 februari: Ida da Silva

13 februari: Lova

20 februari: Tall Tales

27 februari: Calle Nilsson

6 mars: Vilma Colling

13 mars: Isak Danielsson

20 mars: Fasica