Både interiör och meny har fått sig ett lyft på Östermalmsrestaurangen Copine. Foto: Yannick Lagher Gill/press Både interiör och meny har fått sig ett lyft på Östermalmsrestaurangen Copine. Foto: Yannick Lagher Gill/press

Copine nyöppnar: "Har länge velat ge baren mer liv"

Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup Aurora Holm, Skribent SE, Thatsup
Aurora Holm

Under sommaren har både interiör och koncept fått sig ett lyft på Copine. Målet för trion bakom restaurangen har varit att skapa en mer levande helhet från öppning till stängning.

Krogen drivs av den välkända krögarduon Jim Hammargren och Jacob Nermark – kanske mer kända som Jim & Jacob – tillsammans med Jonathan Mattsson. Med Copine vill de förena den franska själens elegans med södra Europas och Medelhavets livfulla matkultur, och inför hösten 2025 ska det alltså bli än mer livfullt på Kommendörsgatan 23.

Renoveringen syftade till att behålla restaurangens elegans, samtidigt som lokalen blev mer avslappnad och interaktiv. Ett helt nytt tillskott är den sociala matbaren med 15 sittplatser och utsikt in mot köket. Även menyn har utvecklats, med nya rätter som ska ge gästerna fler sätt att äta och dela rätter kring bordet. En del bekanta rätter stannar, andra har bytts ut, några har tillkommit.

Den nykomponerade menyn består av både tidigare favoriter och nytillskott. Foto: Yannick Lagher Gill/press

– Vi har länge velat ge baren mer liv. Nu skapar vi en miljö där man enkelt kan slinka in för ett glas, och samtidigt få hela Copine-upplevelsen. Det ska bli superkul att öppna upp nu igen och välkomna både stammisar och nya gäster!, säger Jim Hammargren.

– Vi har justerat snarare än förändrat, just för att skapa mer utrymme att äta som man vill. Vissa rätter stannar för att de sitter i väggarna, medan andra tillkommer för att få in mer av vår personlighet i helheten, säger Jacob Nermark, som är kreativ kökschef.

Jonathan Mattsson, som ansvarar för restaurangens service och dryck, ser förnyelsen som ett sätt att skapa en ny typ av rytm i restaurangen.

– Vi vill att baren ska ha samma Copine-känsla som matsalen – en plats där man kan börja, stanna eller avsluta. Det handlar inte om att bli en bar, utan om att erbjuda gästen fler sätt att uppleva Copine, säger Mattsson.

Jim Hammargren, Jacob Nermark och Jonathan Mattsson driver Copine. Foto: Yannick Lagher Gill/press

Copine öppnar igen den 13 augusti och håller öppet för både lunch och middag.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.