Cosmonova firar Hubbles 20-års jubileum

I år är det 20 år sedan teleskopet Hubble skickades ut i rymden. Hubble förändrade synen på hela universum genom sina betydande och banbrytande iakttagelser. Cosmonova firar rymdteleskopets 20-års jubileum genom med att visa upp rymdfilmen Hubble.

Teleskopet tog hela tio år att bygga men det var värt allt slit. Väl i rymden förmedlade rymdteleskopet nämligen otroliga bilder av universum, som blev startskottet för helt nya upptäckter. Filmen skildrar den häpnadsväckande rymdresa till Hubble som sju astronauter gjorde i maj 2009. Rymdfärjan Atlantis sköts upp i rymden med de modiga astronauterna ombord som hade fått det riskfyllda uppdraget att reparera teleskopet.

-I vår nya film om Hubble visas några av teleskopets mest spektakulära bilder och publiken bjuds på en lång resa ut i rymden, till avlägsna solsystem och galaxer. Besökarna får uppleva världsrymden på ett sätt som de aldrig gjort tidigare eller ens trodde var möjligt. Vår kupol förstärker upplevelsen ytterligare och den här typen av filmer kommer verkligen till sin rätt i världens största filmformat, säger Jessica Christensen, chef för Cosmonova.

Cosmonova har en längre tid varit ett ställe dit du kan komma för att föras bort till en annan tid och plats. Denna gång kan du alltså följa med till rymdens oändliga värld. Med världens största filmformat och det grymma surroundljudet känns det som om man är med i filmen. Mer information om Cosmonovas filmvisningar klicka här.

Köp biljetter här|Vuxen 90 kr, upp till 18 år 50 kr, student/pensionär 60 kr| Åldersgräns 5 år | Svenskt tal | Filmen visas dagligen fram till den 25 november, OBS stängt på måndagar|