Den 18 till 23 februari förvandlas Vassa Eggen till ett Crab Shak. Detta avslappnade sätt att äta skaldjur på kanske inte hör till det vardagliga här i Sverige, men är desto vanligare på andra sidan Atlanten där kusterna kantas av olika shaks.
Krabba förknippas ofta med sommar, sol och klippor men smakar egentligen som bäst när vattnet är som kallast. Alla rätter görs på krabba som är fiskad på västkusten runt Skagerrak och Kattegatt. Menyn serveras främst i bardelen men går även att få i restaurangen.
- Ett crab shak är för mig en opretentiös restaurang nära havet som serverar krabba och andra skaldjur på ett enkelt sätt utan en massa lull lull. Det är precis så okomplicerat vi kommer att servera vår krabba på Vassa Eggens Crab Schack, säger Christian Olsson, krögare. Krabba är både kul att jobba med och spännande att äta, och framförallt är krabba förbannat gott!
Meny:
Kokt krabba med aioli och pommes frites 195/140 kr
Crab Cake Thai Spice 190/135 kr
Soft Shell Crab Tempura med lemon & garlic dip 145/175 kr
Crab Roll Rhodes Island 195/125 kr
Crab Chowder Sri Lanka Curry 95 kr
Kokta krabbklor med toast och aioli 35 kr/styck
Mer information: Vassa Eggen Steakhouse, Birger Jarlsgatan 29, Östermalm